7. Transport Show navdušil!

Za nami je že 7. tradicionalni Transport Show po vrsti, ki postaja stalnica in vedno znova prinaša kup novosti. Tokrat je bil program še bogatejši, še več je bilo partnerjev s področja varnosti v prometu, zbornic in združenj ter ostalih, ki so dejavni na področju prevozništva in logistike. Nikoli ni svet prevozništva, transporta, logistike, gospodarskih vozil, tehnologij in prometne stroke tako blizu skupaj, kot prav na Transport Showu.

Transport Show 2018

Poleg pestrega dogajanja, zabavnih vsebin in prijetnega druženja je Transport Show tudi mesto za iskanje nove opreme, novih storitev in idej, da o novih vozilih seveda ne govorimo. To ni le priložnost za strokovno in poslovno druženje, temveč tudi priložnost za spoznavanje in sklepanje novih poznanstev. Na svoj račun so tako lahko prišli vsi, ki so poklicno povezani s transportom in logistiko, kot tudi tisti, ki se samo ljubiteljsko zanimajo za svet tovornih vozil.

Za slednje je bila gotovo zanimiva razstava starodobnih in atraktivnih vozil, kot tudi razstavljeni tovornjaki, ki so sodelovali pri natečaju za Najlepšo polepitev leta 2018. Marking grafična hiša je v sodelovanju z Revijo Transport & Logistka na letošnjem Transport Showu premierno pripravila  tekmovanje »Polepitev leta 2018«V konkurenci 30 polepljenih vlačilcev so lahko preko spletne strani  glasovalci oddali glas za svojega favorita. V 14-dnevnem glasovanju je bilo prejetih preko 4500 glasov, kar dokazuje, da imamo Slovenci radi prevozništvo in predvsem lepe tovornjake. Največ glasov med desetimi finalisti, ki si jih je bilo možno tudi ogledati na Transport Showu, pa je prejelo podjetje Kozjek transport, drugo mesto je zasedlo podjetje Miklič transport in tretje mesto Borut Fijavž transport.

Gospodarsko vozilo leta 2018

Že trinajstič zapored je revija Transport & Logistika v sodelovanju z revijo Mehanik in voznik  pripravila izbor za gospodarsko vozilo leta. Tudi letos so se vozila pomerila v štirih kategorijah: tovornjak leta, dostavnik leta, poltovornjak leta in avtobus leta. V prvem delu izbora so kandidatom glasove prisodili bralci obeh revij z elektronskim glasovanjem in poštnimi glasovnicami, glasov je bilo skupno 3.750, v drugem delu pa je morala svoje mnenje povedati še novinarska žirija, ki je kandidate za zmagovalce ocenjevala po različnih kriterijih. Tudi letos je bila zaradi konkurenčnosti vozil v vseh štirih kategorijah odločitev težka, pri nekaterih kandidatih so na koncu odločale le podrobnosti. Na seznamu zmagovalcev izbora z več kot desetletjem tradicije pa so se predhodnikom iz prejšnjih let po obeh krogih glasovanja letos pridružili:

Slovenski tovornjak leta 2018 – DAF XF/CF

Slovenski dostavnik leta 2018 – Ford Custom

Slovenski avtobus leta 2018 – MAN Lion's Coach

Slovenski poltovornjak leta 2018 – Mercedes-Benz razred X

Fotogalerija