Prihaja FH Aero

Ponudba tovornjakov Volvo Trucks FH je dobila novega družinskega člana z Volvo FH Aero. FH Aero z aerodinamičnim dizajnom in inovativnimi funkcijami ponuja energetsko učinkovitost na novi ravni, na voljo v štirih različicah, vključno z biogorivom in nagrajeno električno različico.

Volvo FH Aero
Volvo FH Aero | Foto: Volvo Trucks

Z izboljšano aerodinamiko in novimi tehnologijami, kot je Volvov novi Camera Monitor System, lahko novi FH Aero zmanjša porabo energije in emisije do 5 odstotkov. Volvo FH Electric, ki je bil izbran za mednarodni tovornjak leta 2024, bo na voljo tudi v novi različici Aero, energijsko učinkovitem dodatku Volvove že tako široke ponudbe električnih tovornjakov. Poleg tega je novi Volvo FH16 postal najmočnejši tovornjak v Evropi s povsem novim učinkovitim motorjem s 780 konjskimi močmi za najtežje naloge.

Volvo FH Aero

Ne glede na to, kateri pogonski sklop kupci izberejo – električni, plinski ali dizelski – bodo vse različice novega FH Aero deležne manjše porabe energije, večjega dosega ter vrhunske ravni varnosti in vozne izkušnje. Novi modeli tovornjakov Aero bodo postopoma uvedeni na trge v letih 2024–2025 v štirih različicah – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero na plin in FH16 Aero.

Volvo FH Aero

Aerodinamični dizajn

Sprednji del kabine Volva FH Aero je bil podaljšan za 24 centimetrov v primerjavi z navadnim Volvom FH. Ta razširitev je bila ključna pri ustvarjanju bolj aerodinamične kabine tovornjaka. Ne samo, da boljša aerodinamika zagotavlja manjšo porabo goriva – zagotavlja tudi boljšo stabilnost pri vožnji v vetrovnih razmerah.

Sodoben nov obraz FH Aero ima drzen, velik in zlahka prepoznaven logotip Volvo Iron Mark – največji v sodobnem času na tovornjaku Volvo – ter Volvo Spread Word Mark, ki jasno kaže, da je to najnovejši model Volvo Trucks. . 

Volvo FH Aero

Izboljšana varnost in učinkovitost s kamerami

Nov napreden sistem kamer močno prispeva k aerodinamiki in varnosti. Ta nova rešitev, ki nadomešča tradicionalna zunanja vzvratna ogledala, vozniku nudi večje vidno polje in izboljšuje varnost tako voznika kot tudi ostalih udeležencev v prometu.

Sistem kamer pozitivno vpliva na voznikovo vidljivost v deževnih in temnih razmerah, pa tudi na neposredni sončni svetlobi in pri vožnji v predorih. Pri vožnji s prikolico ima sistem kamere funkcijo samodejnega premikanja, ki sledi obračanju prikolice.

Volvo FH Aero

Funkcije in prednosti novega Volva FH Aero vključujejo:

  • Volvova tehnologija I-See, ki je bila izboljšana za varčevanje z energijo in emisijami ogljika, z uporabo topografskega zemljevida v oblaku za optimizacijo vožnje in omogočanje daljšega časa vožnje v načinu tempomata, ki lahko prihrani energijo in omogoča bolj sproščeno vožnjo.
  • Posodobljene zavore z Volvovimi patentiranimi zavornimi koluti brez upora izboljšajo zavorno zmogljivost, hkrati pa zmanjšajo porabo energije in emisije.
  • Nadgrajen uporabniku prijazen infotainment sistem, ki ga je mogoče prilagoditi individualnim potrebam.
  • Izboljšan zvočni sistem, ki je na voljo s šestimi vrhunskimi visokokakovostnimi zvočniki, novim ojačevalnikom in nizkotoncem, ki zvočni izkušnji doda ogromno moč.
  • Nov vgrajeni navigacijski sistem bo na voljo z izboljšanimi zemljevidi, prilagojenimi posebnim potrebam tovornjakov in s samodejnimi posodobitvami zemljevidov.
  • Posodobitve notranjosti vključujejo tudi integrirano mikrovalovno pečico in vtičnice USB-C.
  • Ponudba My Business Apps podjetja Volvo Trucks je bila predstavljena na več trgih. To je naročniška storitev, ki strankam omogoča prenos poslovnih aplikacij različnih ponudnikov in njihovo uporabo na stranskem zaslonu tovornjakov, kar prinaša resnične koristi za čas delovanja in vsakodnevno uporabo tovornjaka.
  • Nova storitev nadzora pnevmatik daje upravljavcem voznih parkov popoln pregled nad tovornjakom in priklopnikom prek Volvo Connect, kar zmanjšuje tveganje stroškov in motenj, povezanih s težavami s pnevmatikami.

 Volvo FH Aero

Volvo FH bo zaenkrat še naprej na voljo tudi z obstoječo standardno nepodaljšano kabino.

Fotogalerija