Preizkušamo pet turističnih avtobusev - kateri bo zmagal?

Novinarji iz 21 držav Evropske unije, med njimi je tudi član našega uredništva, g. Goran Kekić, med 10. in 13. septembrom preizkušajo pet turističnih avtobusov.

Preizkušamo pet turističnih avtobusev - kateri bo zmagal?
Letošnji kandidati, ki upajo na naziv najboljšega evropskega turističnega avtobusa za leto 2020, prihajajo iz Francije, Nemčije, Nizozemske in Poljske (Švedske).

Pet turističnih avtobusov bodo od 10. do 13. septembra preizkušali novinarji iz 21 držav EU, ki so člani mednarodne žirije Bus, Minibus and Coach of the Year in predstavniki strokovnih revij po vsej Evrope. Septembra se bo tako evropskim prestolnicam in mestom, kot so Senlis v Franciji, Arendal na Norveškem, Ybbs v Avstriji, Plovdiv v Bolgariji, Mantorp na Švedskem, kjer so v preteklosti testi že potekali, pridružilo tudi romunsko mesto Sibiua. Novinarji vsako leto izmenično izberejo najboljši mestni ali turistični avtobus in minibus. Letošnji kandidati, ki upajo na naziv najboljšega evropskega turističnega avtobusa za leto 2020, prihajajo iz Francije, Nemčije, Nizozemske in Poljske (Švedske). Avtobusi so opremljeni z najsodobnejšimi tehničnimi rešitvami, so modernega dizajna in so zagotovo zadnji tehnološki trend. 

To so: Iveco Crossway CNG, MAN Lion’s Coach, Setra S 531 DT, VDL Futura in Volvo 9900.Prevozniki po Evropi morajo odgovoriti na vprašanje glede podnebnih sprememb. In to zagotovo podpira tehnologija, torej današnji dizelski avtobusi z novimi motorji Euro 6 (c/d), ki skorajda nimajo izpustov. Razglasitev najboljšega evropskega turističnega avtobusa za leto 2020 bo oktobra na največji svetovni avtobusni razstavi na svetu Busworld, ki bo prvič potekala na novi lokaciji, v glavnem mestu Evrope,Bruslju.

Reportažo s testiranja v Romuniji boste lahko prebrali v prihodnji številki revije Transport & Logistika.

Fotogalerija