Potovalni avtobus prilagojen za invalide

MAN Bus Modification Center v Nemčiji, je opremil prvi avtobus MAN Lion’s Coach s posebnim dvigalom za potnike s fizičnimi težavami.

Potovalni avtobus prilagojen za invalide
Notranjost avtobusa je zasnovana tako, da se lahko potniki z invalidskimi vozički varno in udobno premikajo od vstopnih vrat do določenega prostora za sedenje.

. Prevozniško podjetje Emile Weber iz Luksemburga je bilo eno izmed prvih prevoznih podjetij, ki se je specializiralo za prevoze ljudi z omejeno mobilnostjo in je nad predelavo avtobusa povsem navdušeno. Pravilno obravnavanje funkcionalnih potreb njihovih potnikov, ki vsakodnevno živijo s posebnimi potrebami, zahteva vozila, ki so jim v celoti prilagojena. Takšen je tudi posebej prilagojen avtobus MAN Lion’s Coach. 


Uporabniki invalidskih vozičkov vstopijo v avtobus s sodobnim zunanjim dvigalom. Seveda je tudi notranjost avtobusa ustrezno zasnovana tako, da se lahko potniki z invalidskimi vozički varno in udobno premikajo od vstopnih vrat do določenega prostora za sedenje. Tudi zadnji WC je posebej prilagojen za potnike s fizičnimi omejitvami, kar jim bo dolgo potovalno izkušnjo neprimerno izboljšalo v primerjavi z navadnim neprilagojenim avtobusom.