Predstavljena Eagle F1 Asymmetric 3

Najnovejša pnevmatika iz uspešne serije Eagle, namenjena vrhunskim vozilom, je na neodvisnem testu TÜV Süd na področju zavorne poti prepričljivo zmagala, nedavni test DEKRA pa je potrdil, da je pnevmatika na vodilnem mestu tudi z vidika manjše obrabe, kar omogoča večjo kilometražo.

Predstavljena Eagle F1 Asymmetric 3

Na ženevskem avtomobilskem sejmu 2016 Goodyear razstavlja najnovejšo letno pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 3, ki voznikom pomaga pri zagotavljanju boljšega nadzora nad vozilom in jim hkrati omogoča užitek v vožnji.

Rezultati neodvisnega testa TÜV Süd so pokazali, da je pnevmatika prepričljiva zmagovalka pri zaviranju tako na suhih kot tudi mokrih cestah; glede na povprečno zmogljivost treh konkurenčnih pnevmatik je zavorna pot na suhi površini krajša za 1,3 metra, na mokri podlagi pa kar za 2,6 metra, hkrati pa je pnevmatika na mokrih cestah za 4 % bolj vodljiva. Krajšo zavorno pot omogoča nova tehnologija aktivnega zaviranja »Active Braking Technology«, ki poskrbi za povečano naležno površino in boljši oprijem pri zaviranju.