Predstavljamo podjetje Preza, d.o.o.

Osnovna dejavnost podjetja Preza, d. o. o., je prevoz blaga oz. različnih vrst granulata v razsutem stanju z vozili silosi ali volumenski prikolici v domačem in mednarodnem prometu ter posredovanje tovrstnih prevozov. Poleg tega pa se ukvarjajo tudi s pranjem tovornih vozil, avtobusov, ter notranjim pranjem silosov. Vsi njihovi tovornjaki so s pisarno povezani s sledenjem, tako da lahko v vsakem trenutku določijo lokacijo vozila.

Predstavljamo podjetje Preza, d.o.o.
Podjetje Preza, d. o. o., ima v lasti vozila znamke VOLVO, RENAULT, IVECO in MAN, vsa ekološkega razreda EURO 5 EEV in EURO 6.

Družinski začetki

Trenutno je v podjetju zaposlenih 22 ljudi, od tega 16 voznikov, 2 prometnika, administratorka, mehanik, pralec in direktor. Podjetje je bilo ustanovljeno 1. septembra 2002, takrat je direktor Roman Zajc uradno prevzel upravljanje družbe od svojega očeta, ki se je začel s prevozom ukvarjati že leta 1968. S prevozom tovora v razsutem stanju s posebnimi vozili – silosi, se je podjetje začelo ukvarjati že leta 1986. Velika večina vseh prevozov se opravi v mednarodnem prometu, po nalogu tako domačih kot tujih naročnikov. Največjo frekvenco prevozov opravljajo v državah: Nemčija, Italija, Avstrija, Nizozemska, Danska, Češka, Slovaška, Madžarska, Bosna in Hercegovina, Srbija in Hrvaška.


Glede na dolgoletne izkušnje, kvaliteten vozni park, ambiciozno vodstvo in odgovorne voznikoe so storitve izpeljane strokovno in v dogovorjenih rokih. Vse to dokazuje uspešno rast podjetja in dolgoletno sodelovanje zadovoljnih strank, poleg tega pa ima podjetje tudi pridobljene certifikate HAACAP, GMP+, SQAS in ISO9001.

Vozni park

Podjetje Preza, d. o. o., ima v lasti vozila znamke VOLVO, RENAULT, IVECO in MAN, vsa ekološkega razreda EURO 5 EEV in EURO 6. Vsa vozila so opremljena z vijačnimi kompresorji na lastni pogon, ki služijo za praznjenje silosa s hladilnikom za hlajenje zraka, kar je primerno predvsem pri praznjenju topečega se materiala, saj doseže zrak brez te naprave tudi do 150 °C. Priklopniki so silosi prekucniki velikosti 60 m3. Vsi silosi so novejše izdelave. Možnost naklada je ali prosti pad z zgornje strani skozi odprtine F 450 mm ali pnevmatično z zgornje strani preko gasilskih priključkov tipa A, velikosti 100 mm.


Pralnica tovornih vozil in notranje pranje silosov/cistern

Poleg prevoza tovora pa strankam nudijo tudi hitro, temeljito in učinkovito čiščenje tovornih vozil s priklopniki in polpriklopniki, tudi s posebnimi nadgradnjami ter avtobusov. Prav tako nudijo tudi hitro, temeljito in učinkovito notranje čiščenje cistern in silosnih priklopnikov in polpriklopnikov na avtomatske šobe z visokim pritiskom. Po opravljeni storitvi izdajo certifikat o čiščenju EFTCO. Na slednjo pridobitev so v podjetju še posebej ponosni, saj so kot prvo podjetje v Sloveniji pridobili certifikat EFTCO za opravljanje notranjega čiščenja silosov in cistern, ki določa najvišje normative pralnih postopkov na evropskem nivoju. Pridobljeni certifikat je nadgradil že obstoječi standard SQAS. Prednost njihove pralnice je odlična lokacija, to je neposredna bližina avtoceste Ljubljana–Maribor, približno 300 metrov od izvoza Domžale. Dodatna prednost podjetja je tudi lastna avtomehanična delavnica, ki omogoča hitra in kakovostna popravila, s tem pa zagotavljajo kar se da kakovostno storitev.


Podjetje Preza špedicija in transport, d. o. o., ima sedež in parkirišče za tovorna vozila na naslovu Krumperška cesta 19, Zaboršt, 1230 Domžale.

Fotogalerija