Prava hiša na kolesih

8-članska družina, se je pred letom in pol obrnila na vodilnega proizvajalca luksuznih ekspedicijskih vozil SLRV, da bi jim naredil popolnoma »delujočo hišo na kolesih«. Z njo naj bi več mesecev raziskovali najbolj oddaljene regije Avstralije.

Prava hiša na kolesih
Prava hiša na kolesih

Dvonadstropno vozilo, dolgo 12 metrov, poimenovano Commander 8x8 je izdelano na šasiji MAN TGS, v njem pa lahko spi do 10 ljudi. Gre za trenutno največje ekspedicijsko vozilo na svetu.

Glavna značilnost avtodoma je njegovo 6,5 metrsko dvigalo, ki se ga aktivira s pritiskom na LCD zaslon. To vozilo pretvori iz enonadstropnega v dvonadstropno. Avtodom se ponaša tudi z najsodobnejšim električnim sistemom, ki ga sestavljajo litijeve baterije, polni pa jih sistem solarnih panelov, ter rezervni dizelski generator moči 9,5 kVA. Za izolacijo so v avtodom namestili 12 centimetrov debele stene. Prvo nadstropje vključuje bivalni prostor, ki lahko sprejme do 10 ljudi. Funkcionalna kuhinja z dvojno kuhalno ploščo, dvema mikrovalovnima pečicama in dvema hladilnikoma. V prvem nadstropju so še kopalnica in tuš. Avtodom lahko sprejme 900 litrov vode za potovanje v oddaljene kraje. Prvo nadstropje zaključuje glavna spalnica. Po stopnicah se pride v drugo nadstropje, ki ima televizijo in šest enojnih postelj z bralnimi lučmi in posameznimi okni.


Fotogalerija