Posebna rojstnodnevna serija

Po uvedbi modela Volvo FH na tržišče leta 1993, so sedaj pri Volvo Trucks pripravili še izvedbo Volvo FH 25 Year Special Edition. Ta je na voljo tako za Volvo FH in Volvo FH 16, ponuja pa posebno zunanjo in notranjo zasnovo, vrhunsko udobje za voznika in najsodobnejše funkcije.

Volvo FH - 25 Year Special Edition
Volvo FH - 25 Year Special Edition bo narejen v omejeni različici v letu 2018 in 2019. Prodaja pa se bo začela konec junija 2018.

Volvo FH je eden najuspešnejših modelov v industriji s skoraj 1 milijonom prodanih tovornjakov, kar ustvarja način življenja milijonom voznikom po vsem svetu. Volvo FH 25 Year Special Edition zato ni samo praznovanje ob obletnici obstoja tovornjaka, temveč tudi poklon vsem kupcem in voznikom, ki so v zadnjih 25 letih vozili to ikono.

Zunanjost te posebne izdaje je najbolje opisati kot sodoben »retro« videz s 3D učinki in sencami. Srebrno siva in oranžna dekoracija poudarjata izvor vozila, trakovi oblikujejo številko 25, ki označuje obletnico. Številka 25 se nahaja na vratih in nad kabino. Obstajata dve barvi. Temnejšo, ki jo krasi sivi ton (Mammoth Tree Metallic) in bleščeče rdeča (Crimson Pearl), ki je sodoben poklon originalne rdeče kabine iz leta 1993. Tovornjak lahko naročite tudi v katerikoli barvi, ki je na voljo.

Od odpiranju vrat voznika pričaka vrhunska in luksuzna notranjost. Varnost je bila vedno ključna pri Volvu in ta strast se kaže tudi v oranžnih podrobnostih od šivov varnostnih pasov do zaves, preprog in odbojnih zaščitnih vrat. Usnjeni sedeži imajo všit logotip FH 25 in mapo mesta Göteborg, rojstnega mesta Volvo Trucks, pohvalijo se tudi z izjemnim udobjem in obliko.

Poleg tega pa je opremljen tudi z naprednimi funkcijami kot so npr : 

Volvo Dynamic Steering with Stability Assist je zasnovan tako, da preprečuje nesreče.

Volvo Dynamic Steering with Lane Keeping Assist jezasnovan tako, da pomaga vozniku ostati na pasu, preprečuje trčenje in nesreče pri prevrnitvi.

Volvo Dynamic Steering with Personal Settings pa omogoča individualno nastavitev volana za udobno vožnjo.

Volvo FH - 25 Year Special Edition bo narejen v omejeni različici v letu 2018 in 2019. Prodaja pa se bo začela konec junija 2018.