Policisti poostrili nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov

Slovenski policisti so ta teden v okviru evropsko usklajene akcije Bus & Truck po vsej Sloveniji še poostrili nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.

Policisti poostrili nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov

Namen akcije, ki jo koordinira Evropska mreža prometnih policij (TISPOL) in ki med 20. in 26. julijem 2015 istočasno poteka v več evropskih državah, je vplivati na voznike, da bodo ti upoštevali prometne predpise, izboljšati prometno varnost in tudi prispevati k ozaveščanju javnosti o tej problematiki.

V poostrenih nadzorih policisti pri voznikih tovornjakov in avtobusov na območju celotne Slovenije ugotavljajo kršitve prometnih pravil, predvsem predpisov glede: časa trajanja vožnje, obveznih počitkov in odmorov voznikov, manipulacije z zapisovalnimi napravami - tahografi, tehnične brezhibnosti vozil, pravilnega nalaganja in pritrditve tovora, preobremenjenosti vozil.

Ob tej priložnosti policisti opozarjajo voznike, naj svojo pot načrtujejo glede na predvidene zgostitve prometa in morebitne zastoje v času turistične sezone. Za prometne informacije o morebitnih zastojih na cestah in čakalnih dobah na mejnih prehodih lahko pokličejo Prometno-informacijski center na telefonsko številko 1970. Na pot naj se odpravijo spočiti!