POLICIJA: Brez enega kolesa, več kot 6 ton...

Prometni policisti ustavili ukrajinski kombi, ki je bil pretežek za skoraj sto odstotkov, prikolici pa je manjkalo eno kolo.

POLICIJA: Brez enega kolesa, več kot 6 ton...
Tovorno vozilo je bilo pretežko, saj je tehtalo kar 6.000 kg, čeprav je v prometnem dovoljenju zapisana največja dovoljena masa le 3.500 kg.

Policisti so 27. novembra na počivališču Barje v smeri proti Novem mestu ustavili tovorno vozilo z ukrajinskimi registrskimi tablicami, ki je tehtalo kar šest ton. Njegovo priklopno vozilo poljskih registrskih tablic pa se je po cesti vozilo z odlomljeno osovino in le tremi kolesi.

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so pri pregledu vozila ugotovili, da je na dvoosnem priklopnem vozilu ena od dveh osovin odlomljena, manjkalo pa je tudi kompletno platišče s pnevmatiko, tako da je priklopno vozilo stalo in vozilo po le treh kolesih. Nato so ob sumu, da je tovorno vozilo (kombi) pretežko, tega še stehtali in ugotovili, da ima kar 6.000 kg, čeprav je v prometnem dovoljenju največja dovoljena masa le 3.500 kg.

Policisti so vozilo, ki je ob takih kršitvah ogrožalo varnost prometnih udeležencev, iz prometa izločili, vozniku pa so na kraju izdali plačilni nalog zaradi preobremenitve ter tehnične neizpravnosti vozila.

Fotogalerija