Od danes naprej tudi v Sloveniji na voljo dizel najvišje kakovosti

Z današnjim dnem je slovenskim uporabnikom na voljo novo dizelsko gorivo višje kakovosti – OMV MaxxMotion Performance Diesel. Gorivo je na voljo na 15 bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah po Sloveniji. Cena goriva OMV MaxxMotion Performance Diesel je 1,352 EUR/liter.

OMV

Najvišjo kakovost dizelskega goriva, ki ga kot prvi na slovenskem trgu ponuja OMV Slovenija, potrjujejo tako standardne certificirane preizkusne metode kot tudi eksperimentalne meritve z uporabo motorjev priljubljenih vozil srednjih velikosti. Gorivo se ponaša z občutno višjim cetanskim številom 57, ki zagotavlja brezhibno delovanje motorja in vrhunsko zmogljivost tudi pri temperaturah do -40 stopinj Celzija (CFPP). Višje cetansko število in posledično večja zmogljivost motorja ključno razlikuje OMV MaxxMotion Diesel od dizelskih goriv, ki so jih imeli doslej slovenski uporabniki na voljo na bencinskih servisih v Sloveniji.

OMV MaxxMotion Performance Diesel je proizveden v avstrijski rafineriji Schwechat in je na slovenske bencinske servise dostavljen neposredno, kar zagotavlja nesporno raven kakovosti goriva. Višje cetansko število prinaša učinkovitejšo porabo goriva, manjši hrup motorja, izkoristek energije goriva in manjšo porabo v primerjavi s standardnim dizelskim gorivom. Poleg tega omogoča daljšo življenjsko dobo motorja, zaradi boljšega izgorevanja in aditivov, ki skrbijo za bolj čist motor pa je tudi bolj prijazno okolju, saj zagotavlja manj emisij. Gorivo se odlikuje z najsodobnejšo biokomponento (HVO), kar vpliva na manjše emisije CO2 v primerjavi s klasično FAME med proizvodnim procesom in ima tudi višjo energijsko vrednost kot slednja.

Vozniki tako lahko danes naprej na sledečih bencinskih servisih OMV izbirajo med dvema vrstama dizelskega goriva – OMV MaxxMotion Performance Diesel in OMV Sprint Diesel:

-          na primorskem avtocestnem kraku: Koper Bonifika, Koper Semedela, Bertoki, Fernetiči Jug,  Fernetiči Sever;

-          na gorenjskem avtocestnem kraku: Radovljica Sever, Radovljica Jug;

-          na dolenjskem avtocestnem kraku: Grosuplje Cikava;

-          na štajerskem avtocestnem kraku: Lukovica, Lopata Jug, Dobrenje Zahod, Dobrenje Vzhod;

-          na podravskem avtocestnem kraku: Dravsko polje Jug, Dravsko polje Sever;

-          na prekmurskem avtocestnem kraku: Grabonoš.  

Fotogalerija