Novi Google Maps s prikazom radarjev na naših cestah

Google ima v svoji ponudbi kar sedem produktov z več kot milijardo uporabnikov. Med njimi najdemo navigacijski sistem Google Maps, ki postaja iz dneva v dan boljši. Najnovejša posodobitev predstavlja korak naprej na področju mobilne navigacije, saj prinaša prikaz cestnih radarjev in možnost prijave različnih dogodkov v prometu, kot so nesreče in zastoji.

Novi Google Maps s prikazom radarjev na naših cestah
Prikaz radarjev na cesti je omejen na podatke, ki jih prispevajo uporabniki, zato obstaja možnost, da prikazani radar ne obstaja več ali da kakšen še ni vnesen v sistem.

Možnost prikaza cestnih radarjev in prijave različnih dogodkov v prometu je odslej mogoča v kar 40 novih državah, vključno s Slovenijo. V državah BiH, Bolgariji, na Češkem, Madžarskem, v Italiji, na Poljskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem in v Španiji so na voljo tudi informacije o omejitvah hitrosti, na to možnost pa bomo morali pri nas še nekoliko počakati. Pri tem velja še omeniti, da je prikaz radarjev na cesti omejen na podatke, ki jih prispevajo uporabniki, zato obstaja možnost, da prikazani radar ne obstaja več ali da kakšen še ni vnesen v sistem.


Nove možnosti v okviru navigacijskega sistema Google Maps oziroma Google Zemljevidiso že na voljo vsem uporabnikom mobilne različice, ki je na voljo za Android in iOS. Dodane so samodejno, kar pomeni, da uporabniku ni potrebno storiti ničesar.