»Navit« električni ABT e-Transporter

Novi predelani e-Transporter iz ABT-ja je bil predstavljen na avtomobilskem salon v Ženevi in sicer kot »tuning« različica pred začetkom serijske proizvodnje. Popolnoma električno vozilo temelji na VW T6 osnovi, elektrificirali pa so ga v hčerinski družbi ABT e-Line.

»Navit« električni ABT e-Transporter
Električni motor v ABT e-Transporterju ponuja moč 82 kW (111 KM) z 200 Nm navora.

Podjetje je uradni Premium Partner Volkswagen gospodarskih vozil, kar pomeni, da prodajo obravnava proizvajalec vozila. Prve dobave kupcem pričakujemo v začetku tretjega četrtletja leta 2019. 


Kompletna oprema za predelavo se prodaja samo preko prodajne mreže ABT Sportsline. Razstavno vozilo na sejmu ima "Aero" paket (Aerokit) z dodatkom ABT, ki ponuja prednje in zadnje spojlerje, prednjo rešetko hladilnika, bočne pragove, izrazite stranske pragove in pokrove namesto izpušne cevi. Zaradi pogona z elektromotorjem vozilo ne potrebuje izpušnih cevi. Namesto standardnih platišč so nameščena aluminijasta platišča velikosti 20 palcev ABT Sport GR dimenzije 9J X 20 s črnim zaključkom in z zelenim robom. Na platiščih so nameščene pnevmatike Continental dimenzije 275/35 Z R20. ABT vzmeti ne izboljšajo le upravljanja vozila, ampak tudi sam videz vozila. 


Električni motor v ABT e-Transporterju ponuja moč 82 kW (111 KM) z 200 Nm navora. Baterija kapacitete 37,3 kWh (s postavko, da je električna poraba 18kWh/100 km), omogoča doseg do 208 kilometrov (NEDC). Večja baterija kapacitete 74,6 kWh bo predvidoma na voljo za tiste, ki nameravajo opraviti daljša potovanja. Razpon sega do okoli 400 kilometrov. 


Na postaji za hitro polnjenje CCS (40 kW) se lahko baterijo do 80 % zmogljivosti napolni v 49 minutah (37,3 kWh različica) ali 98 minutah (74,6 kWh različica). ABT e-Transporter, bo dobavljen z dolgo medosno razdaljo in ponuja 6,7 m³ tovornega prostora. Druge različice, kot je na primer Caravelle, so na voljo za prevoz potnikov in so še posebej privlačne s paketom ABT tuning.

Za transportne naloge, ki ne zahtevajo ravno velikosti ABT e-Transporterja, bo alternativa tudi ABT e-Caddy.

Fotogalerija