Novi FL s pogonom 4x4

Novi Volvo FL je sedaj na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, ki ponuja izjemne terenske sposobnosti na spolzkih, strmih in neravnih podlagah. Vozilo je idealno za uporabo v posebne namene v urbanih okoljih, ko so zraven terenskih zmogljivosti pomembne tudi kompaktne mere vozila.

Novice arhiv

Najbolj opazna razlika v primerjavi z običajno različico je ta, da ima štirikolesno gnana izvedenka za 10 cm višje podvozje, kar prav tako poveča vpadne kote za dodatnih 25 stopinj. Zaradi tega je možno s tem tovornjakom voziti iz jarkov in globokih kolesnic, ter enostavno premagovati zahtevne terene.

Pri tem mu pomaga menjalnik s posebej nizko plezalno prestavo. Tovornjak je možno naročiti z tremi različnimi kabinami Day cab, Comfort cab in Crew cab. Kupci lahko trenutno izbirajo med dvema različicama motorja D8K z 250 KM ali 280 KM. Na voljo sta tudi dva menjalnika, šest stopenjski ročni in šest stopenjski avtomatski za doplačilo. Opcijsko je možno naročiti dodaten priključek na stisnjen zrak, ki se nahaja na podvozju. Ta je namenjen priklopu različnih dodatkov ali polnjenju pnevmatik.

 

Fotogalerija