Nova generacija distribucijskih tovornjakov

Pri DAF Trucks so skupaj s strankami začeli izvajati preizkuse vozil na terenu. S tem razvoj nove generacije tovornjakov za distribucijo vstopa v zadnjo fazo razvoja. Novi modeli so zasnovani na osnovi že predstavljenih modelov nove generacije XF, XG in XG⁺.

daf-nova-generacija-tovornjakov
DAF bo novo generacijo distribucijskih tovornjakov predstavil v drugi polovici letošnjega leta.

Predstavitev nove generacij modelov XF, XG in XG⁺ je po vsej Evropi naletela na pozitiven odziv, poleg tega pa so vozila osvojila naziv 'Mednarodni tovornjak leta 2022' in tudi Slovenski tovornjak leta 2021. S skoraj 20.000 naročenimi enotami že pred uradnim začetkom proizvodnje, so trojčki podrli vse rekorde v 93-letni zgodovini nizozemskega podjetja.

Premikanje meja

Na terenu preizkušeni distribucijski tovornjaki nove generacije, uporabljajo enako platformo kot tovornjaki za prevoze na dolge razdalje in ostala težka tovorna vozila. Nova serija distribucijskih tovornjakov naj bi premikala meje tudi glede varnosti v cestnem prometu, učinkovitosti in nizkih emisij ter udobja voznika.


 »Z novi modeli XF, XG in XG⁺, je DAF začel prihodnost prevoza težkih tovorov,« je novico komentiral Ron Borsboom, izvršni direktor razvoja produktov. »Zdaj smo na poti, da začnemo tudi prihodnost regionalne in nacionalne distribucije. Neposreden pogled voznika, položaj sedenja, ergonomija, končna obdelava in vodljivost so prednosti, ki jih naši tovornjaki zagotavljajo,« je še dodal Borsboom.

DAF bo novo generacijo distribucijskih tovornjakov predstavil v drugi polovici letošnjega leta.