Najnovejše smetarsko vozilo

Podjetje Saubermacher Komunala, d. o. o., iz Murske Sobote že vse od svoje ustanovitve skrbi za gospodarno ravnanje z odpadki v pomurski regiji. Hkrati z nenehnim razvojem in najnovejšimi tehnologijami na področju vozil in tehnologije pobiranja odpadkov skrbi za ekonomičnost ter prijazno in varno delo za zaposlene in uporabnike.

Najnovejše smetarsko vozilo
Novo vozilo Scania L360 B6x2 z nizkopodno L kabino je prvo tovrstno vozilo za ta namen v Sloveniji. Glede na zahteve naročnika, ki svoje delo opravlja tako po ravninskem delu Prekmurja kot tudi po razgibanem Goričkem, kjer je delo zahtevno še posebej v zimskem času, je bila nova Scania optimalna izbira.

Zadnja pridobitev v voznem parku je novo komunalno vozilo Scania L360 B6x2 z nadgradnjo avstrijskega proizvajalca za smetarska vozila Stummer Medium X4. Po besedah direktorja podjetja, Draga Dervariča, je nakup novega vozila, ki bo zamenjalo staro, bolj prijazno do zaposlenih (posledično zmanjšuje njihovo fizično obremenjenost), hkrati pa bo podjetje z večjo učinkovitostjo in bolj čisto tehnologijo zmanjšalo vpliv na okolje in svoj ogljični odtis. »Naše delo bo opravljeno hitreje, lažje in bolj učinkovito. Verjamemo, da bomo s tem izpolnili pričakovanja naših strank in povečali njihovo zadovoljstvo,« je še povedal gospod Dervarič. Scania nove generacije
Novo vozilo Scania L360 B6x2 z nizkopodno L kabino je prvo tovrstno vozilo za ta namen v Sloveniji. Glede na zahteve naročnika, ki svoje delo opravlja tako po ravninskem delu Prekmurja kot tudi po razgibanem Goričkem, kjer je delo zahtevno še posebej v zimskem času, je bila nova Scania optimalna izbira. Vozilo ima krajšo medosno razdaljo, nizkopodno L kabino z ravnim podom in možnostjo treh sopotnikov, veliko preglednost za voznika v urbanem okolju in okretnost vozila v težje prevoznih ulicah ter okolju prijazen in ekonomičen EURO 6 motor. Učinkovita nadgradnja 
Nadgradnja Stummer Medium X4 je novost v družini najbolj prodajanih nadgradenj iz serije Medium, ki so namenjene zbiranju in odvozu odpadkov iz gospodinjstev, obrti in industrije. Odlikujejo se po svoji univerzalnosti in zagotavljajo ekonomsko učinkovito in okolju prijazno storitev. Posebnost nadgradnje Stummer X4 glede na predhodne modele je večji koristni volumen pri enakih dimenzijah vozila, večje vsipno korito za sprejem odpadkov, manjša lastna teža in posledično večja koristna nosilnost. Vitalni deli nadgradnje (npr. stiskalni mehanizem, iztisna plošča) so povsem na novo zasnovani. Novo je tudi krmiljenje nadgradnje in terminal za upravljavca v kabini vozila. Serijsko je vgrajen t. i. sistem za optimizacijo stiskanja, ki v realnem času nadzira parametre nadgradnje in prilagaja delovanje trenutnim razmeram. Nove rešitve omogočajo večjo stisljivost predvsem pri lahkih frakcijah odpadkov, nižji delovni pritisk in manjšo porabo goriva.

FOTO: Janko Zrim, Aleš Cipot

Fotogalerija