Najboljši servisni svetovalec na svetu prihaja iz Slovenije

V začetku lanskega novembra je v Global Training centru v Stuttgartu potekal sedaj že tradicionalni dogodek Global TechMasters, ki ga organizira Mercedes-Benz. Na dogodku vsako leto izberejo t.i. »svetovne prvake« med zaposlenimi v poprodajni verigi Mercedes-Benz.

Najboljši servisni svetovalec na svetu prihaja iz Slovenije

a izmeničnem dogodku, ki je eno leto namenjen segmentu osebnih vozil, naslednje leto segmentu gospodarskih vozil, se osredotočajo na iskanje najboljše servisne ekipe (Best Service Team), obenem pa tudi podelijo naziv za najboljšega v posamezni funkciji v poprodajni verigi (Best Performance in Job Profile).

Velikega finala v Stuttgartu se je po kvalifikacijah na državni ravni udeležilo 60 udeležencev iz 12 različnih držav. Podjetje Prigo, d.o.o., Brezovica sta v finalu zastopala Boris Istenič (področje servisnega svetovanja) in Mihael Brenčič (področje diagnosticiranja). Na zaključnem dogodku so udeleženci najprej opravili enourni teoretični preizkus, ki je bil posebej prilagojen glede na profil delovnega mesta. Preizkus je obravnaval tako komercialno, kot tudi tehnično znanje udeležencev. Sledil je 90-minutni praktični preizkus na vozilu oziroma preizkus v obliki igranja vlog pri sprejemu strank. Udeleženci so glede na profil delovnega mesta morali opraviti določen poseg ali diagnosticirati napake na vozilu, oziroma obvladati simulirano situacijo na področju sprejema in svetovanja strankam.

Točke so udeleženci pridobili za ugotavljanje napak na vozilu in za ustrezno svetovanje strankam. Dodatne točke so bile dodeljene v primeru pravilne uporabe različnih diagnostičnih orodij in za skladno delovanje v okviru Mercedes-Benzovih standardov. Preizkusi so potekali tako ekipno, kot tudi posamično – prav tako je potekalo tudi dodeljevanje točk. Posamično so bili preizkusi opravljeni za profil delovnega mesta; servisni svetovalec, vzdrževalni tehnik, diagnostični tehnik in specialist za nadomestne dele. Boris Istenič je pridobil največje število točk in s tem zasedel 1. mesto za področje servisnega svetovalca, Mihael Brenčič pa je po seštevku točk dosegel prav tako odlično 4. mesto v segmentu diagnostičnega tehnika.

Tridnevni dogodek se je zaključil s podelitvijo nagrad, kjer so bili razglašeni zmagovalci dogodka Global TechMasters 2017. S strani vodilnih pri Mercedes-Benz Truck diviziji, so bile podeljene nagrade zmagovalcem v posamezni tekmovalni kategoriji. Boris Istenič je tako prejel nagrado za najboljšega servisnega svetovalca Mercedes-Benz na svetu.

Prejeto priznanje na področju servisnega svetovanja, kot tudi več kot odličen rezultat na področju diagnosticiranja, kažeta na visoko usposobljenost zaposlenih podjetja Prigo, d.o.o., Brezovica, ki z nenehnim izobraževanjem in nadgradnjami znanja nudijo široko paleto najkakovostnejših storitev na področju tovornega programa.