Mali divjak

BMW je predstavil modernega dirkaškega minija v obliki koncepta john cooper works GP. Ta je bil predstavljen ravno ob petdeseti obletnici zmagoslavja Minija na legendarnem reliju Monte Carlo. Študija že samo z dinamičnim izgledom pooseblja ultimativno vozniško izkušnjo – tako na cesti, kot tudi dirkališču.

Mali divjak

Na prednjem delu prednjačijo velike odprtine za zajem zraka in natančno zasnovani zračni difuzorji s čimer ta mini že na daleč razkriva svoj športni pridih. Poleg tega, na strani in zadku dodani aerodinamični dodatki, rišejo homogeno silhueto, ki izraža, da je ta mini doma tudi na dirkališču. Barvna kombinacija antracitnega odtenka – ki prehaja med črno in sivo – in živo rdeče barve pa izraža ravno prav agresivnega značaja. Za boljši oprijem s podlago je mini dodatno prizemljen k tlom, za še večji pritisk pa poskrbi difuzor na prednjem odbijaču, kot tudi velik difuzor na zadku. Prav tako so širši tudi koloteki, dodatki pa so izdelani iz karbonskih vlaken, kar še zmanjša maso vozila. Ti so lakirani z lakom visokega sijaja, na njih odseva heksagonalen vzorec.

Notranjost je špartansko odmerjena, kot se za dirkalnik spodobi - zaščitna kletka, športni sedeži, pettočkovni varnostni pasovi in čistunsko zasnovana armaturna plošča. Pretikanje prestav je možno zgolj z obvolanskimi ročicami. Interakcija med vozilom in voznikom je speljana preko osrednjega zaslona na armaturni plošči, tradicionalni gumb start/stop je skoraj edina povezava med analognim in digitalnim svetom. 

Fotogalerija