Mali Actros za velike navdušence

Standardna oblika malih modelov vozil je v merilu 1:50. Mercedes-Benz je v sodelovanju s priznanim modelarskim proizvajalcem NZG, naredil prvi model vlačilca in polpriklopnika v merilu 1:18.

Mali Actros za velike navdušence
Vlačilec Actros je narejen tudi v merilu 1:18 kot model Edition 1, gre za posebno izdajo, ki so jo prikazali na IAA 2018 v Hannovru.

Tudi najmanjši detajli znotraj in zunaj modela Actrosa so jasno prepoznavni. Polpriklopnik v dolžino meri 96,5, širino 22,5 in višino 13,7 centimetra. Na polpriklopnik lahko naložite sedem malih modelov Mercedes-Benz iz širokega portfelja v merilu 1:18. Skupaj z vlačilcem je dolg 113 centimetrov in težak 10 kilogramov. Sestavljen je iz več kot 500 posameznih delov, ki so med seboj povezani z 225 vijaki in zatiči. Platforma za vozila in nakladalna rampa za zgornje in spodnje nivoje sta izdelani iz visokokakovostne kovine in se lahko premikajo.

Vlačilec Actros je narejen tudi v merilu 1:18 kot model Edition 1, gre za posebno izdajo, ki so jo prikazali na IAA 2018 v Hannovru. Dobite ga v barvni kombinaciji srebrno-črne barve in je prilagojena videzu novega Actros brez ogledal. Posebej impresivna je tudi kabina, katero je možno dvigniti. Prav tako se odprejo tudi voznikova in sovoznika vrata ter servisna loputa. Poseben poudarek so Mercedesove zvezde nameščene v rešetki hladilnika, ki so osvetljene, osvetljena pa je tudi kabina. Sama kabina ustreza originalu in je opremljena z visoko kakovostno opremo, da ne omenjamo digitalnih zaslonov za Mirror Cam, ki prikazujejo realističen pogled nazaj.


Da bi na priklopnik naložili tudi male avtomobile, so pri Mercedes-Benz pripravili tudi lepo kolekcijo različnih tipov vozil v merilu 1:18.

Več o tovornih vozilih Mercedes-Benz

Fotogalerija