Koncept Hippie Caviar Motel

Povsem električno gnani prototip Hippie Caviar Motel, ki je zasnovan z uporabo recikliranih snovi in se zlahka vključi v naravno okolje, bo predstavljen 19. septembra na mednarodni razstavi IAA Transportation v Hannovru.

Renault Hippie Caviar Motel
Renault Hippie Caviar Motel | Foto: Renault

Renault je lansko leto predstavil na modelu Trafic temelječi razstavni prototip Hippie Caviar Hotel, ki je bil odgovor na naraščajoče hrepenenje po potovanju in možnostih opazovanja narave v idiličnem okolju z vsem udobjem in storitvah hotela s petimi zvezdicami. Kot odgovor na takšne želje je bil julija v redno prodajno ponudbo uveden Renault Trafic SpaceNomad, ki je prva tovrstna tovarniško predelana različica tega kombija. Renault zdaj z novim razstavnim prototipom Hippie Caviar Motel predstavlja drugo dejanje svoje strategije izdelkov za prosti čas.


Ta predelava podaljšanega (L2) novega Kangooja E-Tech Electric je potujoče, prilagodljivo in živahno zavetje za pustolovce in ljubitelje športa, ki hrepenijo po življenju in dejavnostih na prostem. Zasnovan je kot bazni tabor, ki se zlahka premakne z enega kraja na drugega, saj ima Hippie Caviar Motel doseg 285 kilometrov, ki ga je v samo 30 minutah možno povečati za 170 kilometrov.

Mnoga domiselna odlagalna mesta omogočajo shranjevanje športne opreme znotraj in zunaj vozila. Strešna nosilca omogočata prevoz smuči, obenem pa ostaja dovolj prostora za veliko panoramsko strešno okno, skozi katerega je možno občudovati zvezde, ko se sedežno klop preobrazi v udobno posteljo za eno osebo.


Ta razstavni prototip se povsem vklaplja v Renaultovo strategijo zmanjševanja ogljikovih izpustov skozi celotno življenjsko obdobje vozila zahvaljujoč policam in podu iz recikliranih pnevmatik in plutovine ter električnemu pogonskemu sklopu.