Kmalu tudi dvonadstropni električni avtobusi

Hyundai Motor je predstavil električni dvonadstropni avtobus, ki je prvi takšne izvedbe za Hyundai, in je del strategije podjetja, zmanjšati prometne zastoje in onesnaževanje zraka. Povsem novi električni dvonadstropni avtobus je bil prvič prikazan na sejmu v Koreji, v sodelovanju z nacionalnim Ministrstvom za zemljišča, infrastrukturo in promet. Hyundai je na tem projektu delal 18 mesecev in sicer od leta 2017 dalje.

Kmalu tudi dvonadstropni električni avtobusi
Kot del prizadevanja podjetja za povečanje učinkovitosti in zmanjšanje emisij vozil, je Hyundai popolnoma nov avtobus opremil z 384 kWh vodno hlajenim akumulatorjem z visoko učinkovitostjo, ki omogoča doseg do največ 300 kilometrov z enim polnjenjem.

Avtobus omogoča prevoz do 70 potnikov, 11 sedežev se nahaja v spodnjem nadstropju in 59 sedežev v zgornjem nadstropju, kar je 1,5-krat več potnikov kot v navadnem avtobusu.

S fiksnim prostorom za dva invalidska vozička, avtomatsko drsno rampo in nizkim podom, nudi dvonadstropni avtobus dostopnost tudi za invalide in potnike z motnjami v gibanju. Kot del prizadevanja podjetja za povečanje učinkovitosti in zmanjšanje emisij vozil, je Hyundai popolnoma nov avtobus opremil z 384 kWh vodno hlajenim akumulatorjem z visoko učinkovitostjo, ki omogoča doseg do največ 300 kilometrov z enim polnjenjem. Celotna baterija se lahko napolni v 72 minutah. Veliki električni dvonadstropni avtobus v dolžino meri 12,9 metra in 3,9 metra v višino. 


Deluje na neodvisnem sistemu vzmetenja. Krmilni sistem na zadnja kolesa deluje skladno s krmilnim sistemom prve osi, kar optimizira zmogljivost krmiljenja. Avtobus je opremljen z različnimi naprednimi varnostnimi sistemi, ki zagotavljajo varnost potnikov.

Fotogalerija