Iz zakulisja: ko prevoz postane poslanstvo

MAN TGS, ekipa podjetja Dvig in sodelavci Javne razsvetljave so dostavili osrednjo novoletno smreko za prestolnico in vaše veselje. Že tradicionalno začetek prazničnega vzdušja v prestolnici pričnemo z božično smreko na Prešernovem trgu. Podjetje Dvig božično drevo dostavlja že več let. Novoletno lepotico pa redno prevaža oranžen MAN. Za izbor smrek v prestolnici pa skrbi ekipa Javne razsvetljave.

MAN
Iz zakulisja: ko prevoz postane poslanstvo

MAN-ovi tovornjaki in njihovi vozniki vsak dan za vas ustvarjajo zanimive zgodbe. Te dni je imel edinstveno poslanstvo MAN TGS, ki je del voznega parka podjetja Dvig. Uspešno in zanesljivo opraviti, zdaj že tradicionalni prevoz novoletne smreke iz obrobja Ljubljane v središče prestolnice, na Prešernov trg. Operacija »novoletna smreka« za sedlasti vlačilec MAN TGS 26.500 ter izkušeno ekipo podjetja Dvig in Javne razsvetljave, ni predstavljala večjih težav.


Prevoz je trajal slabo uro  

Jure Cencelj in njegov MAN TGS sta z lahkoto premagovala ozke ulice prestolnice. Tovor s poslanstvom dolžine skoraj  20 m in širine dobre 4 m jima na poti ni povzročal večjih preglavic. Za pot dolgo okoli 7 kilometrov sta porabila slabo uro. Za uspešno opravljeno nalogo je poskrbela usklajenost vseh ekip, ki je pri izrednih prevozih ključna. Novoletno »drevesce« je 19.11.2019 nekaj čez pol dvanajsto uro varno prispelo v središče Ljubljane, kjer so ga s pomočjo avtodvigala tudi uspešno namestili.  

Novoletna lepotica, ki so jo letos sodelavci Javne razsvetljave poimenovali »boginja ljubezni«, bo vse do konca leta ponosno krasila Prešernov trg. Osrednjo smreko je mestu podaril Ljubljančan s Slovenčeve ceste za Bežigradom. Na njej bo žarelo okoli 10 kilometrov lučk, ki jih bodo slavnostno prižgali 29.11.2019 ob 17:15.  

Med obiskom praznične Ljubljane se spomnite na junake iz zakulisja.  


Man-ovi tovornjaki in njihovi vozniki, so tako spisali še eno posebno in predvsem uspešno zgodbo. Težko si je predstavljati božične in novoletne praznike brez božičnega drevesa, tako kot si je težko predstavljati sodobni transport brez MAN-ovih tovornjakov in usposobljenih voznikov.


O podjetju DVIG d.o.o.

Podjetje Dvig d.o.o., ki uspešno deluje že 45 let, je specializirano za dvige bremen, strojne selitve in prevoze izrednega tovora. Slednje izvajajo z MANovimi vozili, ki so se pri njihovem delu izkazala za učinkovita in zmogljiva ter so kos sleherni nalogi. V svoji floti vozil imajo 12 sedlastih vlačilcev znamke MAN v konfiguraciji 6 x 4 ali 6 x 2, ki jih dopolnjujejo z različnimi polpriklopniki in kesoni. Znamki zaupajo že dolga leta, saj se je vselej izkazala za pravega poslovnega sopotnika.

Fotogalerija