Zmagovalec je MAN Lion's Coach

Na sejmu Busworld Europe 2019 so podelili nagrado Coach of the year 2020. Zmagovalec je postal - MAN Lion's Coach.

Zmagovalec je MAN Lion's Coach
Claus Wallenstein, direktor MAN Truck & Bus Slovenija in Aleksandra Majerič, vodja prodaje avtobusov pri MAN Truck & Bus Slovenija.

Potem, ko je premiera novega turističnega avtobusa MAN Lion's Coach potekala na Poljskem leta 2017 in takoj zatem tudi na Busworldu 2017, je bil letos avtobus MAN Lion's Coach eden izmed petih kandidatov na Coach Euro Testu, ki je potekal v Romuniji.

V borbi s konkurenčnimi tekmeci za prestižni naslov Coach of the year 2020, je Lion's Coach prejel največ glasov novinarjev, članov mednarodne žirije iz 22 držav, med katere spada tudi predstavnik naše revije. 

Proizvodnja v MAN-ovi tovarni v Ankari poteka s polno paro, letošnjega zmagovalca pa si lahko v vsem blišču ogledate v Bruslju in z oznako zmagovalca za leto 2020.

Vse podrobnosti avtobusa izražajo pripadnost znamki, linije avtobusa pa tvorijo silhueto leva, kar je MAN-ov simbol. MAN Lion's Coach je na voljo v več različicah, vse pa poganja že znani 6-valjnim 12,4-litrski dizelski motor različnih moči (420, 460 ali 500 KM). Najkrajši model meri 12,1 metra, sledi dolžina 13,09 metra (preizkušena v Romuniji), ter dolžini triosnih modelov: 13,36 ali 13,9 metra. Za udobje in učinkovitost vožnje je na voljo 12-stopenjski samodejni menjalnik MAN TipMatic® z integriranim retarderjem, ki je serijsko na voljo pri motorjih od 460 KM (337 kW) naprej. 


Višjo stopnjo učinkovitosti so dosegli z optimizacijo prenosov. Avtobus ima veliko varnostnih sistemov, ki so vozniku v pomoč, opremljen pa je z ESP, EBS, ASR, JLS, ACC, EBA in tempomatom z MAN BrakeMatic®. Pametno pretikanje med prestavami MAN EfficientCruise® v kombinaciji s funkcijo, ki temelji na osnovi topografije MAN EfficientRoll® pomaga varčevati z gorivom. Tempomat ima dodano funkcijo samodejnega uravnavanja razdalje (ACC – radarski tempomat). 

O vseh ostalih podrobnosti avtobusa samo že pisali v preteklih številkah revije Transport & Logistika, podrobnosti o razglasitvi najboljšega turističnega avtobusa, pa bomo objavili v novembrski številki naše revije. 

Fotogalerija