Iz dveh naredi eno

Fleetboard Trailer Management podjetja Daimler združuje podatke telematike in sicer tako od vlečnega vozila, kot tudi od prikolice. Ti podatki so nato združeno posredovani disponentom. S tem imajo podjetja pregled in popolno transparentnost nad pomembnimi podatki.

Iz dveh naredi eno

Fleetboard je razvil dve različni storitvi. In sicer pošilja Trailer ID podatke o poziciji prikolice in njenem priklopu. Vlečno vozilo zazna, ali je prikolica priklopljena in jo identificira preko FIN identifikacijske številke v elektronskem zavornem sistemu. Podatki se nato skupaj s podatki o vlečnem vozilu preko osrednjega tovornjakovega računalnika prenesejo nadzorniku voznega parka. S tem je znana lokacija prikolice in istočasno tudi podatek, ali tovornjak vleče pravo prikolico.

Druga naloga Trailer Data pa je, da pošilja številne druge informacije o prikolici. K tem spada natančen opis prikolice, njena pozicija in sicer neodvisno od tovornega vozila. Hladilne prikolice med drugim prenašajo tudi podatke o poziciji vrat, temperaturi, kot tudi status o delovanju hladilnih naprav.