Iveco bo partner letošnjega Giro d'Italia

Iveco in Iveco Bus sta uradna partnerja Giro d'Italia 2022 in Giro-E 2022. Znamki, ki si z obema športnima dogodkoma delita temeljne vrednote inovativnosti, trajnosti in strasti, bosta dobavili floto trajnostnih vozil za logistiko in prevoz ljudi med tekmovanji.

Iveco giro d italia
Iveco Giro d’Italia | Foto: Iveco

Iveco bo s svojimi vozili spremljal najboljše kolesarje na svetu na 21 etapah dirke Giro d'Italia 2022, ki se bo začela v Budimpešti 6. maja, prve tri etape bodo na Madžarskem, nato se kolesarji preselijo v Italijo in končajo v Veroni 29. maja. Vsak dan dirke bo Iveco S-Way LNG vodil 'Carovano', priljubljeno parado okrašenih vozil, ki pred vozniki ustvarja praznično vzdušje z zabavo in glasbo. Vodilni tovornjak S-Way, posebej prilagojen za dogodek, je pobarvan v rožnati barvi Giro d’Italia, in ga poganja utekočinjen zemeljski plin (LNG). Z vodenjem Carovane na 21 etapah po Madžarski in Italiji bo S-Way LNG poudarjal učinkovitost tehnologije zemeljskega plina in njeno ključno vlogo pri dekarbonizaciji prometa.

Iveco bo dobavil tudi 10 lahkih gospodarskih vozil Daily, ki bodo namenjena potrebam logistike skozi celotno tekmovanje in dva avtobusa za potrebe prevoza spremljevalnega osebja. Na posebnih vikend dogodkih po italijanskih mestih pa bodo promovirali še mestne avtobuse E-Way z električnim pogonom.

Fotogalerija