Goodyear uspešno zaključil evropsko prvenstvo FIA 2019

V španski Jarami se je z zaključno dirko končalo letošnje evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki. Lovorika najboljšega je pripadla zdaj še šestkratnemu svetovnemu prvaku Jochenu Hahnu, ki je na Goodyearovih pnevmatikah tekmoval z dirkalnim tovornjakom Iveco. Hahn je sicer dominiral skozi celotno sezono, saj je zmagal na kar sedmih od skupno osmih dirkalnih preizkušenj.

Goodyear uspešno zaključil evropsko prvenstvo FIA 2019
Goodyear je na prvenstvu že petnajsto leto zapored odigral ključno vlogo, saj je kot edini dobavitelj s pnevmatikami opremil vsa sodelujoča vozila.

Tako, kot v sezoni 2018, je nemški voznik Jochen Hahn že pred dirko v Jarami osvojil že svoj šesti naslov prvaka. Tudi zadnjo preizkušnjo v Španiji je odpeljal odlično. Iveco pa je s tem obranil tudi naslov prvaka med konstruktorji. Steffi Halm je kot vodja moštva Schwabentruck na koncu osvojila skupno 4. mesto, Andre Kursim je dosegel skupno 8. mesto, medtem ko je Rene Reinert osvojil skupno 7.mesto.Goodyear je na prvenstvu že petnajsto leto zapored odigral ključno vlogo, saj je kot edini dobavitelj s pnevmatikami opremil vsa sodelujoča vozila. Goodyearove tovorne dirkalne pnevmatike so tako ponovno dokazale, da so kos najtežjim pogojem v visoko konkurenčnem dirkalnem okolju, njihova kakovost in zmogljivost pa dnevno navdušujeta tudi po cestah širom Evrope. S podobno karkaso kot namensko razvite dirkalne pnevmatike se namreč ponašajo tudi Goodyearove tovorne pnevmatike za uporabo na cestah. 

Fotogalerija