Dva nova modela – Actros F in Actros Edition 2

Paleti Actrosov sta se pridružila dva nova modela: Actros F in Actros Edition 2, ki bosta od januarja 2021 dalje na voljo v 24 državah EU in izbranih trgih. Razvoj in uvajanje novih modelov na tržišče se nadaljuje, Daimler pa je v zadnjem tednu predstavil strategijo za prihodnji razvoj električnih vozil in vozil, ki jih poganja vodik.

mercedes-benz-edition-2-3
Actros Edition 2 - omejena serija, namenjena kupcem, ki jih s tovornim vozilom povezuje čustvena vez, obožujejo inovacije in cenijo individualni stil in visoko udobje vozila. Skupaj je na voljo 40 dodatnih opcij za notranjost in zunanjost, ki dajejo vozilu edinstven značaj.

Cenovno dostopnejši – Actros F

Z modelom Mercedes-Benz Actros F prihaja vlačilec po konkurenčnejši ceni. Ta je idealna izbira za kupce, ki želijo funkcionalen tovornjak, znamko Mercedes, vendar brez večine inovacij, ki jih je vpeljala nova generacija Actrosa. Na voljo bo s kabino StreamSpace in BigSpace širine 2,5 metra. Vstop v kabino, ki je nekoliko nižje nameščena, poteka preko le treh stopnic, zaradi tega pa ima kabina na tleh 120-milimetrski motorni tunel. Actros F je opremljen z običajnimi vzvratnimi ogledali in klasično armaturno ploščo. Toda na področju varnosti niso sklepali kompromisov. Vgrajen ima tako sistem zadnje generacije zaviranja v sili (ABA 5) kot tudi sistem zadrževanja na voznem pasu Lane Assist. Opcijsko je mogoče vozilo Actros F opremiti tudi s sistemom Sideguard Assist.

Razkošna različica – Actros Edition 2

Gre za omejeno serijo, namenjeno kupcem, ki jih s tovornim vozilom povezuje čustvena vez, obožujejo inovacije in cenijo individualni stil in visoko udobje vozila. Skupaj je na voljo 40 dodatnih opcij za notranjost in zunanjost, ki dajejo vozilu edinstven značaj. Proizvodnja modela bo kot Edition 1 omejena na 400 enot, na voljo pa bodo od januarja 2021 dalje. Del armaturne plošče in obloge na vratih so oblečene v nappa usnje. K boljšemu počutju pripomorejo strešno okno, ambientalna razsvetljava, nekateri izmed elementov v notranjosti so izdelani iz ogljikovih vlaken. Nov je dizajn začetnega prikaza na osrednjem zaslonu, detajli iz brušenega aluminija pa zagotovo privlačijo poglede. Zgornja postelja v širino meri 900 mm. Posebna zavesa – bež barve na notranji strani, črne na zunanji – zagotavlja zasebnost na moderen način. Dodatki na zunanjosti vključujejo nalepke in vzorce v obliki zvezde, oznako "Edition 2" na vizirju, logotip Actros na sprednji strani, napis Actros na vrhu zadnjega dela kabine, štiri dodatne LED-luči na kabini in tri delovne LED-luči za kabino. Stopnice za vstop v kabino so izdelane iz nerjavnega jekla. Svetleča trikraka zvezda Mercedes-Benza s črno obrobo in nekaj okrasnih elementov je del serijske opreme. Edition 2 je na voljo kot dve- ali triosno vozilo s kabinama GigaSpace in BigSpace. Barvo kabine je možno izbrati in jo tudi posebej prilagoditi barvi podjetja, medtem ko je prednji del vozila vedno odet v sivo kovinsko barvo, kar zagotavlja prepoznavnost.

Fotogalerija