Doživeti pustolovščino v slogu

Citroën bo na ženevskem avtomobilskem salonu 2017 predstavil povsem novo konceptno vozilo: SpaceTourer 4X4 Ë Concept, avtomobilsko interpretacijo iz svoje kolekcije "Ë".

citroen

Novi Citroën SpaceTourer ima oblikovalske poteze izdelkov Lifestyle "Ë", edinstvenega izbora sodobnih in tehničnih izdelkov, ki so bili prvič na ogled na zadnjem pariškem avtomobilskem salonu. To konceptno vozilo potrjuje edinstveno stanje duha znamke in prinaša vse adute serijske izvedenke. Ima nadgradnjo v pogon 4x4, zunanjo zaščitno opremo in grafične elemente ter edinstveno notranjost. Zaradi vsega tega je sodobno in praktično vozilo, usmerjeno v pustolovščine in dobro počutje. Namenjeno je vsem, ki želijo potovanja doživljati s stilom in sproščeno.

S svojim robatim videzom in višjim podvozjem (+ 60 mm) v primerjavi s serijsko izvedenko se SpaceTourer 4X4 Ë Concept uveljavlja kot družba za intenzivno in nomadsko življenje, posvečeno prostočasnim dejavnostim.

Izdelan je za neomejene pustolovščine in opremljen z dizelskim motorjem BlueHDi 150 S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter ne glede na okolje nudi terenske zmogljivosti in udobno vožnjo na najvišjem možnem nivoju. Za potrebe te intenzivne uporabe ima izklopni štirikolesni pogon. To nadgradnjo (ki je že na voljo po naročilu v mreži Citroën) zagotavlja partner Automobiles Dangel, francoski specialist za terenska vozila. Ta pogonski sistem, ki zagotavlja še več svobode, nudi zmogljivosti opreme 4X4, obenem pa zagotavlja lego na cesti, zmogljivosti in varnost, s katerimi se ponaša SpaceTourer. Terenska funkcija zagotavlja pogonsko moč v pogojih s slabšim oprijemom. Zapora gonila zadnje preme, ki se jo vključi z vrtljivim gumbom na instrumentni plošči, omogoča, da se vozilo reši iz še posebej težkih situacij. V tej konfiguraciji XS je nadgradnja 4X4 še učinkovitejša.