DKV BOX ITALIA odobren za italijanske avtoceste

Ponudnik storitev za mobilnost DKV Euro Service je postal prvi certificirani ponudnik storitev za obračunavanje cestnin v Italiji, ki ne prihaja iz te države. Po uspešni pilotni fazi so italijanski upravljavci avtocest odobrili uporabo DKV BOX ITALIA za obračunavanje cestnin na italijanskih avtocestah za tovornjake in avtobuse, težje od 3,5 tone. DKV rešitev za cestninjenje je pripravljena za uporabo in jo je že mogoče naročiti.

DKV
DKV BOX ITALIA odobren za italijanske avtoceste

"Zelo veseli smo in hvaležni, da lahko svojim uporabnikom ponudimo prvo lastno rešitev za obračunavanje cestnin v Italiji," je izjavil Jérôme Lejeune, direktor za cestninjenje pri DKV Euro Service. "Tako lahko zadovoljimo potrebe nacionalnih prevoznikov. DKV BOX ITALIA temelji na tehnologiji in strojni opremi norveškega ponudnika NORBIT, ki se je izkazal za zelo zanesljivega in strokovnega partnerja, zato se veselimo sodelovanja z njim.” Pasovi na cestninskih postajah, na katerih je mogoče uporabiti DKV BOX ITALIA, so posebej označeni. V bližnji prihodnosti pričakujemo, da bo v Italiji odobren interoperabilni DKV BOX EUROPE, ki je trenutno v pilotni fazi. Tako bo vključeval enajst sistemov za cestninjenje. 


Za dodatne informacije obiščite www.dkv-euroservice.com

Kontakt podjetja:

DKV Euro Service, storitve, d.o.o.
CKZ 135 c
8270 Krško
Telefonska številka: +386 7 49055-52
Telefaks: +386 7 49055-53
 info-vtsb@dkv-euroservice.com

 

O DKV

DKV EURO SERVICE že več kot 80 let sodi med vodilne ponudnike storitev na področju logistike in transporta. DKV po vsej Evropi ponuja široko paleto rešitev za optimizacijo in upravljanje komercialnega voznega parka, od brezgotovinske oskrbe na poti na več kot 200.000 prodajnih mestih do obračunavanja cestnine in povračila DDV. Podjetje DKV EURO SERVICE je del skupine DKV MOBILITY SERVICES, ki zaposluje več kot 1.200 delavcev. Skupina je leta 2019 ustvarila več kot 9,9 milijarde evrov prometa in poslovala v 42 državah. Trenutno približno 250.000 strank uporablja več kot 5,1 milijona kartic DKV CARD in naprav v vozilu (OBU). Leta 2020 je bila kartica DKV CARD že 16. leto zapored nagrajena kot najboljša blagovna znamka v kategoriji kartic za gorivo in servisnih kartic.