Dirke tovornjakov - sedaj gre zares!

Po dolgem premoru, ko so bile zaradi pandemije dirke odpovedane in so se tekmovalci spopadli le virtualno, se je prvenstvo FIA ETRC ob koncu meseca na dirkališču v češkem Mostu le pričelo. Letošnja sezona naj bi ponudila 6 dirk.

502825223184532de8ea0o
Po dolgem premoru, ko so bile zaradi pandemije dirke odpovedane in so se tekmovalci spopadli le virtualno, se je prvenstvo FIA ETRC ob koncu meseca na dirkališču v češkem Mostu le pričelo. Letošnja sezona naj bi ponudila 6 dirk.

KISS PREMOČNO ZMAGAL 

Štart je najbolje uspel Kissu, tesno so mu sledili vsi. A Kiss si je nato kar hitro na ravnini prevozil lepo prednost pred zasledovalci. A v ozadju se je rumeni MAN Anthonyja Janieca vstavil zaradi tehnične okvare na nevarnem mestu, zato so organizatorji dirko prekinili z rdečo zastavo. Sledil je ponovni start. Tudi tokrat je odlično štartal Kiss, Hahn ga je hotel prehiteti v prvem ovinku a je Kiss ostal na boljši liniji ter uspel obdržati prvo mesto. Lenz je hitro prehitel Lacka in se podal na lov za Hahnom. A Hahna kljub dobri vožnji ni uspel prehiteti. Na koncu je slavil Kiss z 9 sekundami prednosti pred Hahnom in Lenzem. Četrti je bil Lacko, peta pa Halmova. Šesti je bil Anderson, sedmi pa Reinert. Albacete je imel smolo, dirko je začel z 12. mesta in že v prvih krogih napredoval do sedmega mesta, a ker je prekoračil dovoljeno hitrost je bil na koncu 11.

LACKO ZMAGAL NA DOMAČIH TLEH

V obratnem vrstnem redu je s prve pozicije štartal Koloc pred Reinertom in Andersonom. Reinert je odično štartal ter prehitel voznico Koloc, ki je imela težave s tovornjakom in prevzel vodstvo, mimo so šli še Lacko, Halmova in Lenz. Vodstvo Reinerta pa ni dolgo trajalo saj je v drugem krogu zapeljal s steze na gramoz in izgubil veliko mest. Tudi Halmova je zapeljala s steze na istem delu kot Reinert a prišla pred Hahna nazaj. Lacko je vodil pred Lenzem in Kissem, Hahn pa je nato prehitel Halmovo in prišel na peto mesto. Anderson je bil četrti. Nato je Hahn napadel Andersona in ga vendarle prehitel, prišel na četrto mesto, Halmova na šesto. Prvi trije so nato vozili hitro, Kiss pa je prežal na napako obeh. Zmagal je Lacko pred Lenzem in Kissem, Hahnom, Andersonom in Halmovo. Na koncu so kaznovali Kissa, ki je prejel 10 sekundno kazen zaradi prekoračitve hitrosti in tako padel na 6. mesto. Tega je bil najbolj vesel Hahn, ki je prišel do stopničk.Tretja dirka se je  zaradi dežja začela pod rumeno zastavo, nato pa so po prvem krogu tekmovalci dobili zeleno luč in dirka se je lahko začela. Kiss je naredi napako in Lenz ga je prehitel, nato pa Lenz zaradi spolzke steze zapeljal izven linije ter poškodoval sprednji odbijač. Zaradi delov na stezi je bila dirka prekinjena. Zaradi dežja so dirko dokončno prekinili. Kasneje so se organizatorji odločili, da tretjo dirko ponovijo in četrto dirko odpovedo.

LENZ UNOVČIL NAPAKO KISSA IN ZMAGAL

V tretji dirki je bil enak vrstni red, kjer je bil Kiss pred Lenzem in Hahnom, do konca je bilo še 9 krogov. Tudi ponovitev dirke so začeli pod rumeno zastavo. Zelena luč, dirka se je začenja. Lacko je napadel Hahna in ga v četrtem krogu tudi prehitel za tretje mesto. Dva kroga pred koncem konca, je poskušal Lacko priti mimo Lenza, a se slednji ni dal. Kiss je imel probleme s tovornjakom, tako da sta ga Lenz in Lacko prehitela. Zmagal je Lenz, pred Lackem in Kissom. Hahn je bil četrti.

Fotogalerija