DHL naročil 178 plinskih Ivecov

Skupina DHL je oddala naročilo za skupno 178 novih tovornjakov Iveco S-Way CNG za svoj oddelek Post & Parcel Nemčija, s čimer je svojo floto plinskih tovornjakov razširila na več kot 450 vozil. Novi tovornjaki, ki jih poganja bio-CNG, bodo dodatno zmanjšali ogljični odtis skupine DHL in prispevali k dekarbonizaciji cestnega prometa.

Iveco S-Way nemška pošta
Iveco S-Way nemška pošta | Foto: Iveco

Od naročenih enot bo 161 tovornjakov Iveco S-Way CNG, opremljenih s kesonom namenjeni za prevoze na krajše razdalje. Tovornjaki imajo standardno šasijo 4x2 z največjo dovoljeno maso vozila 19 ton, standardno kabino Active Day z nizko streho in 9-litrski CNG motor s 340 konjskimi močmi, ki je skladen s standardom Euro 6. Na levi in desni strani so nameščeni štirje rezervoarji za plin s prostornino polnjenja 80 kilogramov na stran. S skupno 160 kilogrami stisnjenega zemeljskega plina tovornjaki ponujajo doseg do 670 kilometrov.

Iveco S-Way nemška pošta

Preostalih 17 vozil je opremljenih z nadgradnjo za menjalne kesone in se bodo uporabljali za prevoze med vozlišči. Ta vozila imajo standardno šasijo 6x2 s krmiljeno zadnjo osjo, prostorno kabino Active Space in 13-litrski CNG motor s 460 konjskimi močmi. Rezervoarji za CNG imajo prostornino 240 kilogramov, kar omogoča doseg do tisoč kilometrov.