Daimler na Baumi 2019

Daimler bo na sejmu za gradbeništvo Bauma 2019, ki se bo odvijal od 8. do 14. aprila v Münchnu pod sloganom "Trucks @ Work", prikazal 22 vozil. Na skupni površini 2700 m2 bodo predstavili inovativno moč in zmogljivost blagovnih znamk gospodarskih vozil Mercedes-Benz in Fuso.

Daimler na Baumi 2019
Na sejmu bodo predstavili 6 kombiniranih vozil , 13 tovornjakov in 3 posebna vozila.

Od dostavnih do lahkih, srednjih in težkih tovornjakov, do zelo težkih tovornih vozil in individualno prilagojenih vozil za posebne namene. Na sejmu bodo predstavili 6 kombiniranih vozil, 13 tovornjakov in 3 posebna vozila. Zvezdi bosta zagotovo novi Arocs in Actros, poleg njih pa še Atego, X-Class, Citan, Vito in kombiji Sprinter ter Unimog, Econic in Zetros. Na razstavnem prostoru bo tudi Fuso Canter.

Nova generacija Actrosa za uporabo na cesti ponuja novi sistem Active Drive Assist (ADA) za več udobja predvsem za vožnjo po avtocestah. Actros in Arocs namesto običajnih zunanjih ogledal ponujata MirrorCam. Oba sta lahko opremljena tudi z izboljšanim sistemom za pomoč pri zaviranju v sili Active Assist 5. Zahvaljujoč prepoznavanju pešcev lahko samodejno sproži zasilno zaviranje in po potrebi zavira do popolnega ustavljanja. Za vožnjo na gradbiščih na medmestnih poteh pa prav pride tudi sistem Predictive Powertrain Control (PPC). Novi multimedijski kokpit z dvema velikima samostojnima zaslonoma pa vozniku nudi edinstven in priročen koncept prikaza in upravljanja vozila.

Fotogalerija