Najboljši na svetu se vozijo z MAN in NEOPLAN avtobusi

MAN Truck & Bus je za svetovno prvenstvo v rokometu zagotovil uporabo 12 avtobusov za prevoze tekmovalnih ekip. 11 jih je serije MAN Lion's Coach, NEOPLAN Cityliner pa je rezerviran za nemško reprezentanco.

Najboljši na svetu se vozijo z MAN in NEOPLAN avtobusi
Zaradi številnih sistemov pomoči bodo tako voznik kot rokometaši in njihova ekipa lahko uživali v vrhunski, vsestranski varnosti.

Avtobus NEOPLAN Cityliner je opremljen z ekskluzivno notranjo opremo, ki so jo naredili v MAN Bus Modification Centru (BMC) v Plauenu. Vozilo je opremljeno s salonom z mizo in sedmimi individualnimi VIP sedeži iz usnja. Opremljen je tudi z dvema dodatnima mizama, udobno kuhinjo in visokotehnološkim multimedijskim sistemom, ki ga uporabljajo trener, spremljevalci in športniki. To zagotavlja, da imajo ekipe imele udoben prostor za razpravo o taktikah pred in po tekmah.

»Dobro premišljene rešitve, velikodušno odmerjen notranji prostor, udobni sedeži in ambientalna razsvetljava zagotavljajo, da so športniki popolnoma sproščeni, ko prispejo na cilj," je povedal Andreas Losert, regionalni vodja za prodaje avtobusov v Nemčiji MAN Truck & Bus. Cityliner L poganja dizelski motor z močjo 440 KM (324 kW), ki ne izpolnjuje samo zahtev glede emisij Euro 6, ampak določa tudi standarde v smislu prijaznosti do okolja in gospodarne učinkovitosti. Ima številne sisteme pomoči, ki bodo zagotovili varnost na vozilu, vključno s BirdView Camera System, Electronic Brake System (EBS), Emergency Brake Assist (EBA), Lane Guard System (LGS) in Adaptive Cruise Control (ACC).

Druge ekipe svetovnega prvenstva potujejo z avtobusi MAN Lion's Coach, ki so dolgi do 14 metrov, nudijo prvovrstno udobje v kombinaciji z visoko gospodarsko učinkovitostjo. Tudi daljša potovanja zagotavljajo sproščujoče doživetje, zahvaljujoč velikodušnemu notranjemu prostoru in udobnim, ergonomskim sedežem. Zaradi številnih sistemov pomoči bodo tako voznik kot rokometaši in njihova ekipa lahko uživali v vrhunski, vsestranski varnosti.