Da zima ne prekriža načrtov

Dunlop, vodilni proizvajalec visokozmogljivih pnevmatik, predstavlja novo pnevmatiko Winter Sport 5, s katero se lahko vozniki tudi v zimskih razmerah samozavestno podajo na pot. Pnevmatika je bila oblikovana z namenom, da voznikom pomaga varno premagati tudi najbolj nepredvidljive zimske razmere, kot so poledica, snežna brozga, ledene zaplate in moker sneg.

Dunlop Winter Sport 5

Pri razvoju in testiranju nove pnevmatike je sodelovalo več kot štiristo strokovnjakov na kar treh celinah. Po dveh letih intenzivnega dela so voznikom ponudili pnevmatiko, ki zagotavlja izboljšano zmogljivost na zasneženih cestah in izvrsten bočni oprijem na spolzkih površinah.

Slednje omogoča večje število blokov in središčne lamele pod kotom. Poglobljeni kanali dodatno varujejo pred akvaplaningom, izpopolnjena zgradba in optimalna porazdelitev teže pa pripomoreta k manjši porabi goriva. Velja še poudariti, da se pnevmatika v primerjavi s svojo predhodnico lahko pohvali s pet odstotkov učinkovitejšim zaviranjem na mokri podlagi in šestnajst odstotkov učinkovitejšim na ledu, petnajst odstotkov manjšim kotalnim uporom in za štiri odstotke boljšimi lastnostmi pri pospeševanju na snegu. Obenem pnevmatika izpolnjuje vse zahteve za zimske pnevmatike, kar dokazuje tudi oznaka na bočnici – simbol snežinke v gori s tremi vrhovi.

Winter Sport 5, ki predstavlja že peto pnevmatiko v seriji Dunlopovih večkrat nagrajenih zimskih športnih pnevmatik, ne glede na težavnost zimskih razmer zadovolji tudi najzahtevnejše voznike, saj ustreza njihovemu hitremu življenjskemu slogu.

Nova pnevmatika je na voljo v 43 dimenzijah.