Cummins bo izdeloval motorje za Daimler

Daimler Truck AG, in do sedaj neodvisni proizvajalec motorjev Cummins Inc, sta sporočila, da sta podpisala memorandum o vzpostavitvi globalnega strateškega partnerstva za skupen razvoj srednje velikih motorjev.

x12-image-cummins-coach-engine--busworld
Cumminsov motor X12 za avtobuse.

V okviru načrtovanega strateškega partnerstva bo Cummins vlagal v nadaljnji razvoj srednje velikih motorjev za tovornjake in avtobuse. Cummins Inc. bo v Mercedes-Benzovem kampusu v Mannheim ustanovil tovarno motorjev, s čimer bodo učinkovito uporabiia že obstoječa sredstva pri proizvodnji srednje velikih motorjev. Ti bodo v skladu z emisijskim standardom Euro VII.


Pri Daimlerju si od partnerstva  obetajo, da jim bo to omogočilo pospešiti razvojna prizadevanja na področju alternativnih in še nastajajočih tehnologij, vključno z nedizelskimi motorji. V prihodnosti se bodo pri Daimler Truck AG osredotočili na nadaljnji razvoj pogonskih tehnologij brez emisij in nadaljnji razvoj težkih pogonskih agregatov za gospodarski sektor. Proizvodnja sedanje generacije srednje močnih motorjev (MDEG) podjetja Daimler Truck AG se bo zaključila z začetkom proizvodnje motorjev Cummins v Mannheimu, kjer bodo izdelovali motorje za celotni svetovni trg. V naslednjem koraku bosta partnerja ocenila možnosti širšega globalnega strateškega sodelovanja s prepoznavanjem potencialnih sinergij s področja pogonskih sklopov in sestavnih delov motorjev.