Citan z novimi motorji

Mercedes-Benz Vans že od leta 2012 ponuja kupcem vozilo Citan. Z velikim tovornim prtljažnikom je idealen za številne izzive, s katerimi se srečujemo v mestu in v prostem času. Glavni temelji njegovega uspeha so kombinacija visoke funkcionalnosti in ekonomičnosti, številni varnostni sistemi in udobja pri vožnji. Zdaj se te lastnosti še izboljšali z novo generacijo motorjev OM608.

Citan z novimi motorji
Paket RED Design izboljšuje zunanjost z barvnimi odtenki in daje malemu kombiju bolj športen značaj.

Citan Tourer je na voljo s štirivaljnim dizelskim motorjem prostornine 1,5 litra, novim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in tehnologijo SCR. Družina motorjev (OM 608) ustreza sedanjemu emisijskemu razredu Euro 6d-TEMP in je na voljo v treh izvedbah. Novi paket RED Design pa izboljšuje tudi dinamičen videz majhnega kombija.

Tehnični poudarki nove generacije motorja OM 608 so sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov s tehnologijo AdBlue®, električno krmiljen turbopolnilnik izpušnih plinov in vbrizgavanje goriva preko skupnega voda s tlakom vbrizgavanja 2000 barov (prej 1600 barov). OM 608 je 4 kW močnejši od svojega predhodnika (OM 607) in izpolnjuje Euro 6d-TEMP, vključno z novimi zahtevami v zvezi z dejanskimi emisijami vožnje - RDE. 

Za privlačnejši izgled 

Citan Tourer 108 CDI (59 kW / 80 KM, 210 Nm), Citan Tourer 109 CDI (70 kW / 95 KM, 230 Nm) in Citan Tourer 111 CDI (85 kW / 116 KM, 260 Nm) , Poleti 2019 pa bo motor OM608 ponujal tudi za Citan Panel Van. Privlačen videz pa Citanu daje nova linija opreme, ki je na voljo. Paket RED Design izboljšuje zunanjost z barvnimi odtenki in daje malemu kombiju bolj športen značaj. Novi paket vključuje rdeče dekorativne trakove pod sprednjo rešetko hladilnika in ohišja ogledal ter sive športne trakove, ki tečejo pod drsnimi vrati do zadnjega kolesnega loka. Paket je na voljo tako za Citan Tourer kot za Citan Panel Van.

Kot del paketa RED Design je tudi notranjost opremljena z barvnimi poudarki. Na voljo sta dva paketa. Prvi paket "Colour Interior Design Package" vključuje rdeče obrobe na prezračevalnih obročih in zvočnike, kot tudi rdeče šive na sprednjih sedežih in na vseh naslonih za glavo. Drugi stilski paket, Chrome Interior, se ponaša s številnimi kromiranimi elementi.

Paket RED Design je bil prvič predstavljen na konceptnem vozilu na mednarodni razstavi gospodarskih vozil IAA 2018 v Hannovru, s čimer so želeli pridobili začetne povratne informacije strank. Zaradi pozitivnega odziva se je Mercedes-Benz Vans odločil, da bo v serijo vključil paket RED Design. 


Fotogalerija