Celotna linija pnevmatik Conti Urban, opremljena s senzorji

Pnevmatika Conti Urban za avtobuse, dokazani specialist za obvladovanje zahtev prometa v središču mest, postaja pametna: Continental tovarniško opremlja celotno družino pnevmatik s senzorji najnovejše generacije.

Continental
Inteligentni trio za mestni promet: celotna linija pnevmatik Conti Urban je opremljena s senzorji nove generacije.

Pnevmatika Conti Urban za avtobuse, dokazani specialist za obvladovanje zahtev prometa v središču mest, postaja pametna: Continental tovarniško opremlja celotno družino pnevmatik s senzorji najnovejše generacije. 

Pametne pnevmatike Conti Urban HA3, Conti UrbanScandinavia HA3+ in Conti UrbanScandinavia HD3 so na voljo od avgusta 2023. S tem je Continental prvi proizvajalec, ki ponuja celotno družino pnevmatik s senzorji, kar mu omogoča, da nadaljuje z digitalizacijo voznega parka. Pametne pnevmatike dodatno pomagajo občinam in avtobusnim podjetjem zagotavljanje učinkovitega delovanja vozil z nižjimi stroški med mobilnostjo in energetskim prehodom. Predvsem v avtobusnem segmentu je zelo velik delež vozil že elektrificiranih in ta delež še naprej raste. 

Zanesljivo, učinkovito, trajnostno

Različne digitalne rešitve ContiConnect so velika prednost za učinkovito upravljanje voznega parka. Pametne pnevmatike, kot je Conti Urban, omogočajo preprosto, priročno in učinkovito vzdrževanje pnevmatik.

Zanesljivost delovanja, daljša življenjska doba pnevmatik in dobra izkoriščenost zmogljivosti vozila so tudi v veliko pomoč pri zniževanju emisij ogljikovega dioksida in povečanju trajnosti voznega parka. Hkrati digitalno upravljanje pnevmatik omogoča minimiziranje dejanskih stroškov voznega parka v skladu s celovitim svetovalnim pristopom družbe Continental z najnižjimi skupnimi stroški vožnje ali na kratko LODC. Senzorji za pnevmatike dodatno zagotavljajo osnovo za izkoriščanje prednosti, kot sta daljinsko spremljanje voznega parka in napovedno načrtovanje servisiranja v prihodnosti. Izkušnje so pokazale, da lahko ContiConnect zmanjša preboje za približno 30 odstotkov, doseže prihranek goriva za dva odstotka in poveča uporabno kilometrino za približno deset odstotkov.

 Celotna linija pnevmatik Conti Urban, opremljena s senzorjiPametne pnevmatike pomagajo avtobusnim podjetjem zagotoviti učinkovito delovanje vozil z nižjimi stroški med mobilnostjo in energetskim prehodom.

Naložba v prihodnost

Senzorji za pnevmatike prenašajo podatke v živo o različnih parametrih, kot sta tlak v pnevmatikah in temperatura pnevmatike, prek povezave Bluetooth neposredno v vozilo. Če se odkrijejo kakršnekoli nepravilnosti, je mogoče takoj ukrepati. Inteligentne pnevmatike Conti Urban torej pomagajo zmanjšati okvare in čase izpadov vozil, zmanjšati emisije ogljika in znižati stroške. To ustvarja optimalne pogoje za prevoz zadovoljnih uporabnikov javnega prevoza po mestih z dobro izkoriščenimi avtobusi na okolju prijazen način in uspešnost prevoznika tudi v prihodnosti.