Znanih več podrobnosti o VW Amaroku

Novi Amarok bo leta 2022 na svetovni trg prišel s kopico novosti. Mednje spadajo številni, v tem segmentu novi asistenčni sistemi, ki bodo prihodnjim kupcem Amaroka zagotovo olajšali njihove vsakodnevne naloge. Vozilo je zasnovano povsem na novo in bo s številnimi komfortnimi funkcijami in večjim odmikom od tal ponujalo še boljše terenske lastnosti kot v prejšnjih generacijah.

vw-amarok-1
Celotna zunanjost novega, športnega Amaroka ima bolj izrazit videz, ki odraža večjo moč in vlečno silo.

Z vso močjo naprej

Novi pickup znamke Volkswagen Gospodarska vozila iz Hannovra je ponovno opremljen z motorjem V6 TDI. Celotna zunanjost novega, športnega Amaroka ima bolj izrazit videz, ki odraža večjo moč in vlečno silo. Tudi notranjost je postala še prestižnejša. Udobje, koncept upravljanja, povezljivost in ambient v novi notranjosti so tisto, zaradi česar se bodo z novim Amarokom merila v svetovnem B-segmentu pickupov z maso do ene tone močno dvignila.

"Različne, ekspresivne oblike sprednjega dela našega pickupa poudarjamo s karizmatičnim videzom, ki se odraža tudi v velikem napisu na tovornem boksu zadaj in daje vozilu res veliko ponosa," potrjuje Albert-Johann Kirzinger, vodja oblikovanja za Volkswagnova gospodarska vozila. Seveda je med ohišjema koles spet dovolj prostora za euro paleto – poskrbljeno pa je tudi za varnost tovora. "Stilski drog, ki dvojno kabino vizualno podaljša v tovorni boks, ponovno ustvarja dinamična, aerodinamična in absolutno trdna proporcionalna razmerja Amaro­kove karoserije."Na zunaj je novi Amarok zrasel za deset centimetrov na 5,35 metra dolžine, njegova karoserija pa bo tudi širša od sedanje različice. To se odraža na primer v večjem prostoru za noge v drugi vrsti sedežev. Amarok znamke Volkswagen Gospodarska vozila je v serijski proizvodnji od leta 2010. Ime tega modela izvira iz jezika severnoameriških Inuitov in pomeni volk. Druga generacija s serijskim dizelskim motorjem V6 navdušuje kupce na Amarokovih trgih od leta 2016. V dvanajstih letih je bilo skupno prodanih že več kot 815.000 primerkov. Najnovejšo različico prestižnega pickupa, ki so jo razvile ekipe v Avstraliji in Evropi, bodo v prihodnosti proizvajali v južnoafriškem Silvertonu.