Znan je minibus leta 2023

Člani mednarodne žirije za izbor avtobusa leta smo letos, že tretjič po vrsti, ponovno izbirali tudi najboljši avtobus v kategoriji minibusev.

Minibus leta 2023
Minibus leta 2023 | Foto: Boštjan Paušer

Letos so bili ponovno na vrsti turistični minibusi, na sejmišču IFEMA v Madridu so se za naslov najboljšega na Minibus euro testu pomerili trije kandidati: romunski Aveuro na osnovi Mercedes Sprinter furgona, španski bus-car.net, ki prav tako temelji na Mercedesovem Sprinerju, a le na šasiji, medtem ko je nadgradnja v celoti njihov izdelek, prav tako je zamenjana tudi zadnja os, tretji pa je bil turški Anadolu Isuzu z modelom Grand Toro.


Po dveh dneh testnih voženj v okolici Madrida, kjer so člani žirije preizkusili vse tri minibuse v različnih pogojih, je sledilo glasovanje in v torek, prvi dan avtobusnega sejma FIAA Madrid, je sledila razglasitev zmagovalca. Tokrat je največ glasov in naslov minibus leta 2023 prejel Car-bus.net Shaula. 


Podrobno predstavitev vseh treh kandidatov in več o samem izbor boste lahko prebrali v novembrski številki revije Transport&Logistika.