Zmanjšana poraba goriva novih optimiziranih motorjev

Podjetje Volvo Trucks uvaja nove funkcije, s pomočjo katerih vozniki varčujejo z gorivom. Nova funkcija imenovana Volvo Torque Assist zmanjšuje porabo goriva z zagotavljanjem učinkovitejše vožnje, ko je tempomat onemogočen.

Zmanjšana poraba goriva novih optimiziranih motorjev
Volvo Torque Assist je zasnovan tako, da samodejno prilagaja navor in pospešek vašega tovornjaka, glede na topografijo ceste, obremenitev in trenutno hitrost.

Inteligenten tempomat I-Cruise je še vedno najboljši način za optimizacijo porabe goriva, včasih pa morda ne bo uporaben. Zato so se pri Volvu odločili, da bodo voznikom pomagali varčevati z gorivom, tudi kadar tempomata ni mogoče uporabiti. Volvo Torque Assist je zasnovan tako, da samodejno prilagaja navor in pospešek vašega tovornjaka, glede na topografijo ceste, obremenitev in trenutno hitrost. Druga nova funkcija uravnava konstanto povečevanje vbrizgavanja goriva, ko voznik preseže zeleno območje motorja. To bo pripomoglo k temu, da bodo varčneje vozili tudi vozniki, ki imajo težjo nogo in so manj vešči varčne vožnje. Hkrati so bile nadgrajene tudi mehanske komponente dizelskega motorja D13, ki sedaj skupaj z novo programsko opremo omogočajo prihranek goriva do 3 odstotke. Nove obloge cilindrov pripomorejo k zmanjšanemu trenju, prav tako pa je bila izboljšana učinkovitost turbinskega polnilnika. Posodobljena je tudi elektronika motorja, ki deluje skladno z novimi izboljšavami motorja.