Zmaga na 1.800 kilometrov dolgi preizkušnji

Ekipa De Rooy je na maroškem reliju OiLibya osvojila prvo, drugo in tretje mesto v razredu tovornjakov. Ključni element uspeha so bile tudi Goodyearove standardne terenske tovorne pnevmatike ORD, s katerimi ekipa ni premagala le puščavske reli proge, pač pa tudi vso konkurenco.

Zmaga na 1.800 kilometrov dolgi preizkušnji

Člani ekipe De Rooy Federico Villagra, Adrian Yacopini in Ricardo Torlaschi so s tovornjakom Iveco Powerstar 4 x 4 poleg zmage v razredu tovornjakov osvojili tudi zmago v skupni razvrstitvi Open/SSV. Druga ekipa De Rooy pa je osvojila drugo in tretje mesto v razredu tovornjakov, v skupni razvrstitvi Open/SSV pa je bila četrta in šesta.

Tričlanska ekipa De Rooy je za zahtevno preizkušnjo izbrala standardne Goodyearove terenske tovorne pnevmatike 375/90R22.5 Offroad ORD. Tako so se z lahkoto spopadali z ekstremnimi izzivi, ki jih ponuja 1.800 kilometrov dolga proga največjega afriškega relija po Maroku. “Pnevmatike Goodyear Offroad ORD so nedvomno občutno pripomogle k našemu uspehu na tem dogodku,” je povedal Henk Van Leuven, vodja ekipe De Rooy, in dodal: “Goodyearu in njegovim inženirjem se zahvaljujemo za vloženo delo, s katerim so – tako kot ob naših prejšnjih uspehih – tudi tokrat zagotovili, da smo imeli idealne pnevmatike in bili deležni najboljših nastavitev za to dirko.”

Zmaga ekipe De Rooy je tudi dokaz odličnega dela celotne ekipe. “Čestitamo ekipi De Rooy za njihovo zmago v razredu tovornjakov relija OiLibya v Maroku in zelo smo ponosni, da s pomočjo naših pnevmatik niso osvojili le še ene zmage, ampak so na celotnem podiju do čistega pometli z nasprotniki,” je povedal Benjamin Willot, direktor za trženje gospodarskih pnevmatik Goodyear Dunlop v regiji EMEA.

Dolgotrajno in uspešno sodelovanje med Goodyearom in ekipo De Rooy se po odličnih uvrstitvah nadaljuje, poseben poudarek pa bo namenjen razvojnemu področju. Da bodo torej tovornjaki še naprej optimalno nastavljeni in opremljeni, bo skrbela ekipa inženirjev Goodyearovega centra za inovacije v Luksemburgu.

Fotogalerija