Za eno leto bo zaprt Delavski most v Kranju

V Kranju bo od sobote, 23. marca 2019, za obdobje enega leta zaradi sanacije mostu čez Savo, promet na Delavskem mostu potekal po polovici mostu v vsako smer po enem pasu. V skladu z dovoljenjem Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, bo preko mostu prepovedan promet za tovorna vozila nad 3,5 tone.

Za eno leto bo zaprt Delavski most v Kranju
Zaradi izvedbe sanacije mostu čez Savo v Kranju (Delavski most), predvsem v jutranjih in popoldanskih urah pričakuje zastoje na priključku Kranj zahod, v obeh smereh.

Zanje bo veljala naslednja prometna ureditev, oziroma bo dovoljen promet za tovorna vozila iz smeri Ljubljane proti ŠkofjI Loki in Kranju (Savski otok, Iskra, Sava itd.), in sicer:

-           po avtocesti: do izvoza Kranj (Z) - Polica - Zlato polje - Labore;
-           po glavni cesti Kranj - Lahovče: vključitev na avtocesto Kranj - (Brnik) - izvoz Kranj (Z) - Polica - Zlato polje - Labore;
-           po regionalni cesti Kranj - Ljubljana: omejitev prometa za lokalni promet bo v času dela na cesti umaknjena.

Do trgovskih centrov Primskovo, TUŠ Planet, Qlandia bo dovoljen promet za dostavo:
-           po avtocesti: izvoz Šenčur - Primskovo (do trgovskih centrov);
-           po glavni cesti Kranj - Lahovče: do trgovskih centrov;
-           po regionalni cesti Kranj - Ljubljana: Labore - Zlato polje – Polica;
-           avtoceste Kranj (Z) - Kranj (V) - izvoz Kranj (V).

Smeri  obvoza oziroma dovoljene smeri za tovorna vozila bodo posebej označene z  oranžno prometno  signalizaciji  (velike table, usmerjevalne dopolnilne table na že obstoječi prometni signalizaciji itd.) in sicer:
-           glavna cesta Kranj - Lahovče: uvoz na avtocesto Kranj (Brnik) in rondo Šenčur;
-           avtocesta Kranj - Ljubljana: izvoz Brnik, izvoz Kranj (Z);
-           regionalna cesta Kranj (Z) - Polica - Zlato polje.

Po zapori Delavskega mostu bo odstranjena prepoved vožnje za tovorna vozila nad 7,5 tone v smeri od Jeprce proti Ljubljani. V drugi smeri, torej iz smeri Ljubljane proti Kranju,  prepoved ostaja in promet za tovorna vozila nad 7,5 tone ni dovoljen.

Zaradi izvedbe sanacije mostu čez Savo v Kranju (Delavski most), predvsem v jutranjih in popoldanskih urah pričakuje zastoje na priključku Kranj zahod, v obeh smereh.

Za lažje razumevanje pa še v video obliki:

KLIK -> Obrazložitev za osebni promet

KLIK ->  Obrazložitev za tovorni promet