Z ivecom daily electric lahko prevozite skoraj 300 km

Na 19. Ecomondu – mednarodnem sejmu za ekologijo – je Iveco predstavil novo, elektrificirano različico dostavnika daily, ki bo na voljo na evropskem tržišču.

Z iveco daily electric lahko prevozite skoraj 300 km

Daily electric je v celoti električno gnano vozilo, ki na mestu uporabe ne proizvaja nobenih emisij, zaradi česar je odlična rešitev za dostavo znotraj mest, kot tudi za prevoz oseb. V primerjavi s predhodnimi različicami – Iveco ima na tem področju že večletne izkušnje – se novi daily ponaša s številnimi novostmi. Z uporabo nove, učinkovitejše tehnologije in lažjih agregatov ter pomožne periferije, se je zmanjšala tudi poraba goriva. Zahvaljujoč temu, se je sedaj nosilnost povečala za okoli 100 kilogramov. Prav tako se je podaljšala tudi življenjska doba modularnih (1 do 3) pogonskih »paketov« in sicer za 20 odstotkov. Akumulatorji so robustnejši in primerni za uporabo v vseh podnebjih, poleg tega pa so tudi 100 odstotno razgradljivi.

S strani Iveca patentiran fleksibilen polnilni sistem omogoča različne načine polnjenja: preko običajne infrastrukture, ali polnjenje v zgolj 2 urah v sistemu hitrega polnjenja. Različica s tremi akumulatorji omogoča doseg do 280 kilometrov in sicer po NEDC („New European Driving Cycle“) standardu. Prav tako ima daily electric tudi homologacijo za uporabo v običajnem prometu.