Z električnim tovornjakom prevozili kar 1.099 km

Futuricum Logistics 18E je postavil nov Guinnessov rekord za najdaljšo vožnjo z električnim tovornjakom, saj je brez polnjenja baterij prevozil 1.099 kilometrov. Osnovo vozila predstavlja Volvo FH, vanj pa je švicarsko podjetje Designwerk vgradilo električni pogon.

novice12
Test je bil izveden na Continentalovi 2,8 kilometra dolgi ovalni testni stezi v bližini Hannovra, tovornjak pa je bil opremljen s posebnimi pnevmatikami Continental EfficientPro.

Električni tovornjak je najmočnejši, in sicer znaša njegova pogonska moč 500 kilovatov (680 konjskih moči). Kapaciteta baterij je znaša 680 kWh, kar je dovolj za doseg do 760 kilometrov. Test je bil izveden na Continentalovi 2,8 kilometra dolgi ovalni testni stezi v bližini Hannovra, tovornjak pa je bil opremljen s posebnimi pnevmatikami Continental EfficientPro. Voznika sta skupaj prevozila 392 krogov, v vožnji pa sta se izmenjavala na 4,5 ure. Povprečna hitrost je znašala 50 km/h, kar je pri mestni distribuciji bolj ali manj povprečna potovalna hitrost. Povprečna poraba energije je bila 58 kWh na 100 prevoženih kilometrov, skupna masa vozila z nadgradnjo pa znaša 15,5 tone.