Vzorčni primer vpeljave trajnostne mobilnosti v poslovanje

Pošta Slovenije bo električni dostavnik MAN eTGE uporabljala za dostavo in prevzem paketov v mestu Maribor. Hkrati bodo naredili še korak naprej in bodo električno vozilo ter njegove posebnosti, ki jih vnaša v urbani promet, predstavili najmlajšim generacijam v okviru javnosti že znanega projekta Božičkova pošta.

Vzorčni primer vpeljave trajnostne mobilnosti v poslovanje
Pošta Slovenije ima trenutno v svojem voznem parku 160 električnih vozil.

Poštar Pavli bo tako letos s svojim električnim MAN-om eTGE zbiral pisma namenjena Božičku na okolju prijazen način. Hkrati pa bo s kratkimi predstavitvami v vrtcih otroke pripravil na električno mobilnost, ki prihaja. Električna vozila so namreč skoraj neslišna zaradi česar je v prometu potrebna dodatna previdnost predvsem pri najmlajših.

Pošta Slovenije ima trenutno v svojem voznem parku 160 električnih vozil (50 električnih dostavnih vozil, 57 lahkih električnih štirikolesnikov, 2 električna skuterja ter 51 električnih koles), s čimer postavlja visoke standarde za trajnostno mobilnost v Sloveniji. Obstoječa flota električnih vozil Pošte Slovenije predstavlja kar 4 % delež celotnega voznega parka. Gre za zavidljive številke, ki si zaslužijo priznanje, v prihodnjih letih pa jih namerava Pošta Slovenije še izboljšati.