Vzdrževanje intervencijskih vozil

V podjetju Emil Frey Avtocenter sodelujejo v različnih humanitarnih in družbeno odgovornih aktivnosti, tokrat so poskrbeli za brezhibno vzdrževanje intervencijskih vozil prostovoljnih gasilskih društev PGD Videm pri Ptuju in PGD Lavrica.

Vzdrževanje intervencijskih vozil
Vzdrževanje intervencijskih vozil | Foto: Luka Gregorič

Družbena odgovornost je ena temeljnih vrednot vseh podjetij, ki delujejo v skupini Emil Frey. Usmerja njihovo delovanje in spodbuja poslovne odločitve, ki imajo družbeno korist in upoštevajo načela trajnostnega delovanja. Prav z njim povezane aktivnosti so del strategije njihovega poslovanja, vključenost v lokalno okolje in njegova podpora pa cilj, ki ga pri tem zasledujejo. 

Vzdrževanje intervencijskih vozil

Kadar le lahko, se odzovejo in sodelujejo v različnih humanitarnih in družbeno odgovornih aktivnostih ter tako prispevajo k lažjemu delovanju številnih organizacij in društev. V poslovnih enotah podjetja Emil Frey Avtocenter v Ljubljani in Mariboru so tokrat izbranima prostovoljnima gasilskima društvoma PGD Videm pri Ptuju in PGD Lavrica opravili brezplačno servisno vzdrževanje intervencijskih vozil. Ker sledijo načelu, da je brezhibno delovanje vozil bistveno za varno udeležbo v prometu. Veseli so, da lahko s svojimi storitvami podpirajo tako pomembne organizacije, katerih naloga je veliko več kot le intervencija v primeru požarov. 

Vzdrževanje intervencijskih vozil

PGD Videm pri Ptuju je gasilsko društvo z dolgo tradicijo in letos praznuje že 100. obletnico delovanja. Šteje 80 članov, od tega jih je 28 operativnih, ostalo so pionirji, mladinci, veterani in ostali podporniki. Tomaž Muršek, poveljnik PGD Videm pri Ptuju je ob prevzemu vozila dodal: »V zadnjem obdobju je tako nas kot ostale slovenske gasilce zagotovo najbolj zaznamoval Kras. Tudi to naše vozilo, ki ste ga danes servisirali, je bilo udeleženo v tem največjem požaru v Sloveniji. Kras takrat dejansko ni bil zgolj intervencija, ampak način življenja vseh slovenskih gasilcev. Tudi tisti, ki osebno takrat nismo bili vključeni v intervencijo, smo v mislih podpirali fante iz našega društva in vse ostale gasilce iz Slovenije, saj smo vedeli, kaj v tistem trenutku tam doživljajo. Tako da je Kras zagotovo eden od dogodkov, ki je bistveno zaznamoval nas in predvsem mlajšo generacijo gasilcev, katera je za prihodnost gasilstva v Sloveniji ključnega pomena. Da je gasilstvo stalno bolj cenjeno, gre pripisati tudi dobrodelnim akcijam, kakršno ste izvedli danes – vsaka finančna ali materialna pomoč gasilski organizaciji, naši ali vsem ostalim v Sloveniji, je seveda zelo dobrodošla. Obenem se vam zahvaljujem, da ste na tak način in nesebično pripomogli k varnosti vseh gasilcev na intervencijah.« 

 Vzdrževanje intervencijskih vozil

PGD Lavrica je bilo ustanovljeno leta 1921 in se ponaša s 147 člani, od katerih je, poleg pionirjev, mladincev, pripravnikov, veteranov, rezervnih operativnih gasilcev in podpornih članov, 32 operativnih gasilcev. Njihovo primarno območje pokrivanja je kraj Lavrica, a po potrebi posredujejo na celotnem območju občine Škofljica in tudi širše. V lanskem letu so posredovali v 38 intervencijah, kar je največ v zadnjih desetih letih. Kot je dejal Nejc Passero, poveljnik PGD Lavrica, ki je vozilo prevzel skupaj s sodelavcem Alfredom Pevcinom, namestnikom predsednika PGD Lavrica, jim »donacija v obliki rednega servisa pomeni ogromno in pri gasilcih pride prav vsak evro, kajti oprema za gasilce je običajno zelo draga. Z vozilom Mitsubishi L200 izvažamo na skoraj vsako intervencijo. V lanskem letu smo s tem vozilom posredovali desetkrat na območju Krasa in enkrat na območju Socerba, na našem primarnem območju delovanja pa smo z vozilom posredovali na prek desetih gozdnih oz. travniških požarih. Zato je redno servisirano in brezhibno intervencijsko vozilo za nas nujno potrebno. S številnimi voznimi lastnostmi in tehničnimi nadgradnjami pa nam omogoča tudi hitrejši, lažji in učinkovitejši odziv, kadar je to potrebno.«

Vzdrževanje intervencijskih vozil

Fotogalerija