Volvo SuperTruck 2

Volvo Trucks North America je predstavil SuperTruck 2. Slednji je rezultat programa, ki temelji na javno-zasebnem partnerstvu z Ministrstvom za energijo ZDA (DOE), ki je proizvajalce zadolžilo, da dosežejo 100-odstotno izboljšanje učinkovitosti tovornega prometa v primerjavi z izhodiščem iz leta 2009.

Volvo SuperTruck2
Volvo SuperTruck2 | Foto: Volvo Trucks

Program DOE SuperTruck 2 spodbuja raziskave in razvoj za izboljšanje učinkovitosti težkih vlačilcev s priklopniki razreda 8 za dolge razdalje. Cilj programa je pospešiti razvoj stroškovno učinkovitih naprednih tehnologij, ki trenutno niso na voljo na trgu. Za SuperTruck 2 so vsi sodelujoči proizvajalci originalne opreme dobili cilj dokazati več kot 100-odstotno izboljšanje učinkovitosti tovornega prometa vozil. Volvo Trucks je dosegel ta cilj in presegel svoj interni cilj 120-odstotnega izboljšanja učinkovitosti tovornega prometa v primerjavi z izhodiščem iz leta 2009, pri čemer je dosegel 134-odstotno vrednost pri validaciji demonstratorja v realnih pogojih uporabe.

Volvo SuperTruck2

Volvo Truck SuperTruck 2

Začenši s kabino, ki je popolnoma klinasto oblikovana od spredaj do zadaj, vključno s položnim in zaobljenim vetrobranskim steklom, sprednjim delom z zmanjšanim hladilnikom, popolnoma aerodinamičnim polpriklopnikom z zaščitnimi oblogami, zapolnjenim prostorom med tovornjakom in prikolico in aerodinamičnim repom ter nastavljivo višino vožnje. Volvo Trucks je zamenjal tudi tradicionalni pokrov motorja in ogledala, s sistemom nadzora s kamerami, da bi zmanjšal upor za več kot 4 %.

Volvo SuperTruck2

Video


Fotogalerija