Volta odhaja v stečaj

Volta Trucks je na Švedskem vloži zahtevo za stečaj. Vse se je začelo s krizo Proterre, ameriškega dobavitelja baterij, ki je morala v zadnjih mesecih sprožiti enak stečajni postopek. Zaustavitev dobave je imela očitno nevzdržen vpliv na Volta Trucks in njene investitorje.

volta-trucks-right-side-business-park-full
volta trucks right side business park full

Volta Trucks je uradno začela stečajni postopek na Švedskem. Odločitev je sprejela uprava proizvajalca električnih tovornjakov, ki se je pripravljal na začetek serijske proizvodnje svojega 16-tonskega tovornjaka. Vse skupaj se je po uradnih sporočilih začelo s krizo Proterre, ameriškega dobavitelja baterij, ki je morala v zadnjih mesecih sprožiti enak stečajni postopek. Zaustavitev dobave je imela očitno nevzdržen vpliv na Volta Trucks in njene vlagatelje, ki so bili ključni v zgodnji fazi lansiranja švedskega podjetja.

Volta Trucks je v Steyrju v Avstriji začela z majhno proizvodnjo svojega 16-tonskega električnega tovornjaka. Druge manjše različice, natančneje 7,5 in 12-tonske, so bile načrtovane za naslednja leta. Tako se pustolovščina podjetja, ki je obljubljalo revolucijo električne mobilnosti za distribucijo v mestih, končuje še preden se je dobro začela.