VIDEO: To je novi ID. BUZZ

Volkswagen je premierno predstavil popolnoma električno vozilo ID. Buzz. To bo na voljo v dveh različicah - kot kombi in dostavnik. Nova generacija legendarnega je zasnovana povsem na novo, notranjost pa je prostorna in navdušuje z barvami, trajnostnimi materiali in domiselnimi idejami.

volkswagen-id.buzz
Razširitev družine ID. z modelom ID. Buzz je nadaljnji korak na poti v popolnoma elektrificirano mobilnost.

Kompaktna zunanjost, prostorna notranjost: ID. Buzz in ID. Buzz Cargo – kot kombi ali dostavnik. Oba modela temeljita na MEB zasnovi in se ponašata z dobro izrabo prostora. V petsedežnem ID. Buzzu je ob vseh potnikih še 1.121 litrov prostora za prtljago. V modelu ID. Buzz Cargo pa maksimalna prostornina tovornega prostora za predelno steno za prvo sedežno vrsto znaša več kot 3,9 m3.

Dvobarven in z ljubeznijo do detajlov

ID. Buzz bo v prihodnosti mogoče naročiti v sedmih enobarvnih in štirih dvobarvnih lakiranjih. Ta kombinacija bele in ostalih barv se odraža tudi v notranjosti, ki povzema slogovne elemente generacije T1 in jih prenaša v današnjo dobo električne mobilnosti. Barve so usklajene z zunanjimi barvami in se, po želji, zrcalijo na notranjih površinah sedežev, armaturni plošči in oblogah vrat. Ambientna osvetlitev (opcijsko z do 30 barvami) poskrbi za prijetnejše vzdušje. Ljubezen do detajlov se v novem modelu kaže tudi v številnih individualnih motivih ID. Buzz, ki krasijo notranjost na različnih mestih. Večino od njih lahko odkrijete šele na drugi pogled – tu najdete tudi funkcionalne in pametne funkcije, kot sta odpirač za steklenice in strgalo za led.

Trajnosten v vseh pogledih

Razširitev družine ID. z modelom ID. Buzz je nadaljnji korak na poti v popolnoma elektrificirano mobilnost. Volkswagen zato stavi na celovit koncept in transparentnost vzdolž celotne vrednostne verige. Do leta 2030 naj bi se emisije CO2 na vozilo v Evropi zmanjšale za 40 odstotkov; na svoji poti Way to Zero želi podjetje najpozneje do leta 2050 postati ogljično nevtralno. V središču poti Way to Zero je pospešen zagon e-ofenzive s Volkswagnovo novo strategijo ACCELERATE. Znamka bo do leta 2030 delež povsem električnih modelov v celotni prodaji vozil v Evropi povečala na vsaj 70 odstotkov ter v Severni Ameriki in na Kitajskem na najmanj 50 odstotkov.

Uporaba recikliranih materialov

Poleg tega ID. Buzz in ID. Buzz Cargo izpolnjujeta Volkswagnova pričakovanja po celostnem pristopu k trajnosti. Na primer z dosledno uporabo ustreznih materialov. Volkswagen tukaj uporablja paket inovativnih tehnologij in postopkov, zaradi katerih sta oba modela ena najbolj trajnostnih serij na svetu. Usnje in drugi materiali živalskega izvora so v celoti opuščeni in nadomeščeni z nadomestki s podobnimi lastnostmi in občutkom na otip: volanski obroč je iz poliuretana, vendar je videti enako kakovosten kot usnje, pa tudi občutek na otip je podoben. Pri sedežnih prevlekah, talnih oblogah in notranji oblogi strehe bodo v ID. Buzzu med drugim uporabljeni reciklati – materiali iz recikliranih produktov. Tako bo na voljo tkanina iz tako imenovanega sukanca SEAQUAL®, katerega niti sestavlja približno 10 odstotkov zbrane morske plastike in približno 90 odstotkov PES (reciklirane plastenke PET). V primerjavi s podobnimi produkti se tako prihrani 32 % emisij CO2. Tudi tkanino ArtVelours ECO, ki je v koncernu prvič uporabljena v ID. Buzzu, sestavlja 71 odstotkov reciklata.