VIDEO: Prihaja težko pričakovani ID. Buzz

Po petih letih intenzivnega razvojnega dela so pri Volkswagnu pripravljeni predstaviti težko pričakovani model ID. Buzz. Kot pravijo, bo ta premešal pravila igre na področju e-mobilnosti. Svetovna premiera bo 9. marca.

volkswagen-id-buzz-2
ID. Buzz bo na evropski trg zapeljal predvidena že za letošnjo jesen.

Pri Volkswagnu bodo 9. marca sočasno predstavili izvedbi; ID. Buzz (petsedežnik) in ID. Buzz Cargo (dostavnik). Volkswagen Gospodarska vozila je trenutno v zaključni fazi testiranja prototipov ID. Buzz. Te dni se predserijska flota vozil vozi po Evropi. Gre za končne preskuse v vsakdanjih razmerah med Barcelono, Parizom, Londonom, Amsterdamom, Københavnom, Hamburgom in Hannovrom. Prototipi ID. Buzz so le še rahlo zamaskirani.

Oblikovalski slog izhaja iz legendarnega T1

Tako se vidi, da so oblikovalci slog konceptnega vozila iz leta 2017 prenesli v serijsko različico iz leta 2022. Obe različici ID. Buzz poleg tega povzemata slogovne elemente legendarnega modela T1 – originalnega modela Bulli. Mednje spadajo izjemno kratki previsi karoserije, maksimalno izkoriščen prostor na minimalni površini, klasična delitev dizajna karoserije na spodnji in zgornji nivo ter nezamenljiv obraz v obliki črke V. Tako kot prvotni Bulli ima tudi ID. Buzz pogon na zadnji kolesi.


Zmogljiv motor in okretnost

Nova modelska serija tehnično temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. Obe različici ID. Buzz se bosta leta 2022 začeli prodajati z litij-ionsko visokonapetostno baterijo, ki bo imela 82 kWh bruto energije (neto: 77 kWh). Baterija bo napajala elektromotor z močjo 150 kW, ki je vgrajen v zadnjo premo in jo tudi poganja. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 145 km/h. Uradni podatki o dosegu še niso na voljo. Dejstvo je, da bo novi ID. Buzz zelo agilno vozilo. Na eni strani zato, ker elektromotor iz mirovanja doseže največji navor 310 Nm. Na drugi strani pa zato, ker ima poleg te dinamične komponente zelo nizko težišče, saj je baterija nameščena globoko v sendvič dnu vozila. Zaradi svoje konstrukcije ima ID. Buzz še eno prednost: obračalni krog električnega Bullija meri le nekaj več kot 11,0 metra.

Že kmalu po začetku proizvodnje ID. Buzza v prvem polletju je uvedba na evropski trg predvidena že za letošnjo jesen. ID. Buzz naj bi začeli tržiti tudi v ZDA – to bo vrnitev modelske serije, na katero čakajo številni ameriški obože-valci med New Yorkom in San Franciscom.


Fotogalerija